Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hamis tejföl

Hamis tejföl

EGYSZERŰ, NAGYSZERŰ SAVANYÚKRÉM

       

A joghurton kívül ez az a házi tejtermék, amit hetente legalább egyszer elkészítek magunknak.
Nem pótolható bolti forrásból, mert ilyen finom ott nincs.
Ráadásul ez a savanykás, élőflórás könnyű krém nagyon egyszerűen készül, egyáltalán nincsen szükség tejszeparátorra, sem más tejipari gépezetekre.
Ahol eddig tejfölt használtál, ott mindenhol beválik, sőt….



Így készül a kedvenc hamis tejföl krémem:

A tejet beleöntöm egy kisebb lábasba.
Elkezdem melegíteni, de figyelni kell, mert nagyon hamar eléri a hőfokot, mert csak éppen meg kell enyhén langyosítani 23-25°C-ra.

Közeben előveszem a kultúrát a hűtőszekrényből, ketté húzom a kapszulát, és pici langyos vízben feloldom.


A langyos tejhez hozzákeverem a feloldott kefir kultúrát. 

Melegebb helyre teszem a lakásba, mondjuk a kályha tetejére, és 12 órát hagyom alvadni fedő alatt (23-25°-on)


Mikor érzem, hogy jó az illata már nagyon finom, az állaga is láthatóan kiváló, akkor én nem bírom ki, és egy kiskanállal belekóstolók.  
Gyorsan visszafedem, hogy többet ne egyek belőle, és beteszem a hűtőbe, legalább 6 órára. Ez a hideg. Itt kapja meg a végső ízeket, aromákat.



Egy kisebb méretű túrózsákot átöblítek langyos vízzel. Kicsavarom, átszedem az alvadékot, és fellógatom 3-6 óra hosszat.
Ez attól függ, hogy mennyire szeretném sűrűre.
Kifordítom a zsákból egy edénybe. Egy csipet sóval meghintem, majd villával krémesre keverem.


Zárható edénybe szedem, és felhasználásig visszateszem a hűtőbe az elkészült tejföl krémemet.

Aromás, friss ízű, krémes állagú finom tejfölhöz nagyon hasonló krém lesz belőle. Jobb, mint bármelyik bolti tejföl!
Jól készíthető jó minőségű "dobozos" tejekből is. (2,8-3,6%)


Zsírtartalma a kicsöpögtetett krémnek is alacsonyabb, mint a bolti tejfölöknek. (10% alatt) Így kevesebb bűntudattal fogyasztom. 

Tartalomhoz tartozó címkék: friss sajt