Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sajtleves

Panni
Sajtleves

A SAJTOK MARADÉKAINAK LEGJOBB HELYE

A sajtlevesben az a fantasztikus, hogy minden maradék sajtot el lehet benne tüntetni. Ráadásul a sajtok sokféleségétől lesz igazán finom. A sajt lehet friss, lehet érlelt, sós, füstölt, kicsit elrontott, kiszáradt, lyukas, kerek, szögletes.... A sajtlevesben megtalálja helyét :)

Ezt a levest a gyerekeim bármikor, bárhányszor megeszik. Ja, és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető.


  • 30 dkg sajt, akár lehet vegyesen is
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1csokor petrezselyem 
  • 3 dkg vaj 
  • 1 evőkanál liszt 
  • 8 dl szűrt zöldségalap lé (vagy leveskocka) 
  • 0,5 dl fehérbor 
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt bors 
  • ½ mokkáskanál őrölt szerecsendió 
  • 1 dl tejszín 
  • 1 dl tejföl

20 dkg sajtot lereszelek, a többit kis kockákra vágom és félre teszem. reszelt sajt

Vajat egy lábasban megolvasztok és a liszttel világos rántást készítek belőle. A fokhagymákat fokhagymanyomóval belenyomom a rántásba és kissé megpirítom.

A meleg levest és a bort hozzáöntöm. Borssal, szerecsendióval fűszerezem.

Ha felforrt, lassan beleszórom a reszelt sajtot. Jól elkeverem, hogy az összes sajt elolvadjon a forró levesben.

A tejfölt és a tejszínt homogénre összekeverem, szedek hozzá egy kis meleg levest és ezzel is csomómentesre keverem.

Lassan hozzáöntöm a leveshez. Apróra vágott petrezselyemmel még egyszer átforralom.

Tálaláskor az apróra vágott sajtból teszek a tányérra, rászedem a forró levest. Lehet még dúsítani fokhagymás pirítóssal is.



      

Tartalomhoz tartozó címkék: sajtleves