Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Oltóanyag, baktérium kultúra csomagolása

Oltóanyag, baktérium kultúra csomagolása

Sajt-joghurt-kefir készítéséhez szükséges élelmiszer-nyersanyagok csomagolása.

Minden csomagolási és címkézési műveletet Laura végez, gondosan, ügyesen. 
Pár mondatban megosztjuk veletek, hogy mit, hogyan és miért kapszulázunk, csomagolunk üzemünkben, Biatorbágyon.


Kezdjük a miérttel: A tejipari színtenyészetek és oltó anyagok üzemek számára készülnek, 500-5000 liter tejhez csomagolva. A pár tíz…száz liter tejjel dolgozó házi sajtosoknak ez a mennyiség rettentő sok. Ráadásul a legtöbb sajt készítéséhez többféle kultúra keveréke szükséges. Fontos szempont még az adagolás, ami kis mennyiségű tejhez szintén nehézkes. Sajtot készíteni lehet ugyan profi nyersanyagok nélkül, de magas színvonalon nemigen. Pedig mindannyian szeretnénk a kedvenc sajtjainkat saját ízlésünk szerint, a lehető legjobban elkészíteni.

Ezért kialakítottunk egy csomagoló üzemecskét, ahol profi eszközökkel, kicsiben elvégezhető a kapszulázás, oltóanyagok kimérése stb. A kapszulák töltése gyógyszertári kapszulatöltő berendezéssel történik.
Jelenleg három világcég baktérium színtenyészeteitből dolgozunk, több termékünkben ezen cégek "fúziója" is megvalósul. Folyamatosan dolgozunk olyan kultúra-keverékek létrehozásán, amelyek kiemelkedő minőséget eredményeznek egyes sajt és joghurt féleségek készítésekor.
Büszkék vagyunk rá, hogy termékeink néhány év alatt ismertté és elismertté váltak a kisüzemek szintjén is.

Üzemünk sajt-joghurt-kefir készítéséhez szükséges élelmiszer-nyersanyagok csomagolására és gyártmány keverékek létrehozására szakosodott. Élelmiszer biztonsági tanácsadónk, és HACCP kézikönyvünk szerkesztője a DIATRA Mérnöki Iroda Kft