Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Angol muffin

Angol muffin

ANGOL MUFFIN KOVÁSZOLVA

Különösen kedvelem az angol muffint reggelire . Mivel nehéz belőle igazán jót találni, így elkezdtem otthon kikísérletezni a receptjét, Angol muffinegészen jó eredménnyel. Különlegessége, hogy kovászolással és joghurttal készítem.


HOZZÁVALÓK:

8 db angol muffinhoz


KÉSZÍTÉSE

Fermentálási idő (kovászolás): 22-24 óra, ebben az aktív készítési idő 10 perc.

Serpenyőben sütés 12 perc
 

1. A száraz hozzávalókat kimérem, majd összekeverem egy nagy tálban. muffin kelesztése

2. Hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat, majd összemorzsolom, hogy nagyjából homogén közeget kapjak.

3. Hozzáadom a joghurtot is, majd addig gyúrom, míg szépen össze nem áll.

4. Lefedve fermentálom 10-12 órán át, melegebb helyen (22-24°C), közben 3-4x áthajtogatom.

5. Meleg kelesztés után hűtőbe rakom és tovább hagyom fermentálódni 6-8 órán keresztül.

6. Kiveszem a hűtőből és egy belisztezett nyújtódeszkára borítom, majd körülbelül 8-10 mm vastagra nyújtom.

7. Pohár segítségével kiszaggatom a muffinokat.

8. Előmelegített kivajazott serpenyőben, közepes lángon, oldalanként 6 perc alatt aranybarnára sütöm őket.

 

Eggs Benedict-nek készítve szeretem a legjobban, de mindenhogy nagyon finom és végtelenül egyszerű!


JÓ TUDNI:
 

- Tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül is meg tudod sütni
- Sütés közben körülbelül kétszeres vastagságra dagad muffin szaggatása

 

BOLDOG KOVÁSZOLÁST!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

muffin sütése