Különösen kedvelem az angol muffint reggelire . Mivel nehéz belőle igazán jót találni, így elkezdtem otthon kikísérletezni a receptjét, egészen jó eredménnyel. Különlegessége, hogy kovászolással és joghurttal készítem.
HOZZÁVALÓK:
8 db angol muffinhoz
- 200 g liszt
- 50 g vaj
- 1 csapott tk só
- 1 tk cukor
- 1 mérőkanál kovász
- 100 g joghurt
Serpenyőben sütés 12 perc
1. A száraz hozzávalókat kimérem, majd összekeverem egy nagy tálban.
2. Hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat, majd összemorzsolom, hogy nagyjából homogén közeget kapjak.
3. Hozzáadom a joghurtot is, majd addig gyúrom, míg szépen össze nem áll.
4. Lefedve fermentálom 10-12 órán át, melegebb helyen (22-24°C), közben 3-4x áthajtogatom.
5. Meleg kelesztés után hűtőbe rakom és tovább hagyom fermentálódni 6-8 órán keresztül.
6. Kiveszem a hűtőből és egy belisztezett nyújtódeszkára borítom, majd körülbelül 8-10 mm vastagra nyújtom.
7. Pohár segítségével kiszaggatom a muffinokat.
8. Előmelegített kivajazott serpenyőben, közepes lángon, oldalanként 6 perc alatt aranybarnára sütöm őket.
Eggs Benedict-nek készítve szeretem a legjobban, de mindenhogy nagyon finom és végtelenül egyszerű!
JÓ TUDNI:
- Tapadásmentes serpenyőben zsiradék nélkül is meg tudod sütni
- Sütés közben körülbelül kétszeres vastagságra dagad
BOLDOG KOVÁSZOLÁST!