Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Angol muffin

Angol muffin

A LEGEGYSZERŰBB ANGOL MUFFIN

 

 

 

Különösen kedvelem reggelire az Eggs Benedict-et, melynek fontos alkotója a jó angol muffin. Mivel nehéz belőle igazán jót találni, így elkezdtem otthon kikísérletezni a tökéletes angol muffin receptjét, ami azt gondolom nem is sikerült olyan rosszul!


 

 

8 db angol muffinhoz

  • 200 g liszt
  • 50 g vaj
  • 1 csapott tk só
  • 1 tk cukor
  • 1 mérőkanál kovász
  • 100 g joghurt

 

 

Fermentálási idő (kovászolás): 22-24 óra, ebben az aktív készítési idő 10 perc.

Serpenyőben sütés 12 perc

 

A száraz hozzávalókat kimérem, majd összekeverem egy nagy tálban.

Hozzáadom a szobahőmérsékletű vajat, majd összemorzsolom, hogy nagyjából homogén közeget kapjak.

Hozzáadom a joghurtot is, majd addig gyúrom, míg szépen össze nem áll.

10-12 órát lefedve fermentálom, közben 3-4x áthajtogatom.

Meleg kelesztés után hűtőbe rakom és tovább kelesztem 6-8 óráig.

Kiveszem a hűtőből és egy belisztezett nyújtódeszkára borítom, majd körülbelül 8-10 mm vastagra nyújtom.

Egy pohár segítségével kiszaggatom a muffinokat.

Előmelegített serpenyőben, közepes lángon, kis vajon oldalanként 6 percig (vagy ameddig aranybarnára nem sülnek) sütöm őket. Fontos, hogy legalább 6 percig süljenek, hogy jól átsüljön az összes.

 

Én Eggs Benedict-nek szeretem a legjobban, de mindenhogy nagyon finom és végtelenül egyszerű!


 

 

  • Tapadás mentes serpenyőben zsiradék nélkül is meglehet sütni
  • Sütés közben körülbelül kétszeres vastagságra dagad