Tejszínes, majonézes sajtsaláta sok gyümölccsel
Minél többféle sajtból készítem, annál ízletesebb lesz a sajtsaláta. A maradék sajtok a legjobb helyre kerülnek!
A gyümölcsök savai kihozzák a sajt rejtett ízeit.
És az öntet…, a tejszín lágysága, a majonéz karakteres ízével, felöltözteti a sajtokat, szőlőszemeket, kerekké teszi salátánkat.
- 5-5 dkg félkemény sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg Brie vagy egyéb lágysajt
- 1 nagy fürt szőlő, vagy 3 körte
- 1,5 dl tejszín
- 2 evőkanál majonéz
- szerecsendió
- só
- cukor
A sajtokat apró kockákra vágom. A szőlőt megmosom, leszemezem, ha túl nagyok a szemek kettévágom őket.
Ha körtével készül azt is megmosom, majd apró kockákra vágom. Az öntethez a tejszínt és a majonézt egy tálba belemérem.
Imádom a frissen őrölt fűszerek illatát. Szerecsendióból belereszelek a szószba, megsózom, pici cukrot hintek rá, és az egészet jól átkeverem. Hozzáadom az apróra vágott sajtdarabkákat, és a gyümölcsöt.
Még egy utolsó keverés, és már is tálalom a gyönyörű salátát.