Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sajtsaláta

Panni
Sajtsaláta

EZER ÍZŰ SAJTSALÁTA

Tejszínes, majonézes sajtsaláta sok gyümölccsel

Minél többféle sajtból készítem, annál ízletesebb lesz a sajtsaláta. A maradék sajtok a legjobb helyre kerülnek!

A gyümölcsök savai kihozzák a sajt rejtett ízeit.

És az öntet…, a tejszín lágysága, a majonéz karakteres ízével, felöltözteti a sajtokat, szőlőszemeket, kerekké teszi salátánkat.


  • 5-5 dkg félkemény sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg Brie vagy egyéb lágysajt
  • 1 nagy fürt szőlő, vagy 3 körte
  • 1,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál majonéz
  • szerecsendió
  • cukor

A sajtokat apró kockákra vágom. A szőlőt megmosom, leszemezem, ha túl nagyok a szemek kettévágom őket.

Ha körtével készül azt is megmosom, majd apró kockákra vágom. Az öntethez a tejszínt és a majonézt egy tálba belemérem.

Imádom a frissen őrölt fűszerek illatát. Szerecsendióból belereszelek a szószba, megsózom, pici cukrot hintek rá, és az egészet jól átkeverem. Hozzáadom az apróra vágott sajtdarabkákat, és a gyümölcsöt.

Még egy utolsó keverés, és már is tálalom a gyönyörű salátát.