Leírás
Tulajdonságok:
- Adalékanyag mentes
- 100%-ban növényi alapú
- 59% fehérje tartalom
- Tartósítószer mentes
- Világossárga finom por
- Vízoldható
- Ízesítetlen
Vízoldhatóság:
Fontos, hogy a vízoldhatóság eléréséhez denaturálnunk kell a fehérjét. Ez az jelenti, hogy a port vízben elkeverjük, majd forrás közeli hőfokra melegítjük (92-98 °C). A megfelelő hőmérséklet elérése után fontos, hogy ne melegítsük tovább, mert a forralással a fehérjék kicsapódnak.
Alkalmazása:
- Növényi alapú joghurtok készítéséhez
- Növényi alapú kefirek és krémek készítéséhez
- Táplálék kiegészítőként is fogyasztható
Jó párosítás kókusztejporral, kiváló növényi joghurt készthető belőlük! :)
Az A4Y joghurt kultúránk és a Natúr joghurt kultúránk egyaránt laktózmentes, és ezzel a termékkel együtt használhatók növényi alapú joghurtokhoz!
Egyszerű növényi joghurt recept:
Hozzávalók:
- 50 g kókusztejpor
- 50 g fava fehérje
- 1 mérőkanál A4Y joghurt kultúra vagy Natúr joghurt kultúra
- 1 teáskanál méz vagy cukor (tápanyag a baktériumok számára)
- 1 liter víz
- Keverd össze a kókusztejport, a faba fehérjét, a mézet és a meleg vizet
- Alaposan keverd össze (turmixszal, botmixszerrel, habverővel, stb...)
- Melegítsd fel 92-98 °C-ra
- Hűtsd vissza 43 °C-ra
- Adj hozzá a joghurtkultúrát
- Tartsd ezen a hőmérsékleten 6-8 órán keresztül (használj fermentáló gépet, termoszt, vízfürdőt, vagy bármit, ami segít a hőmérséklet tartásában)
- Tedd a hűtőbe egy éjszakára
Ha inkább a savanykásabb joghurtokat szeretsz, akkor az A4Y joghurtkultúrát, ha inkább az édesebb, semlegesebb joghurtokat, akkor a Natúr joghurt kultúrát válaszd.