Leírás
Tulajdonságok:
- Vegán
- Tartósítószer mentes
- Tiszta kókusz íz
- Fehér szín
- Szabályozható sűrűség
- Sokszínű alkalmazhatóság
- Kiválóan alkalmas növényi joghurtokhoz, kefirekhez és krémekhez
- Főzéshez is alkalmas
- Vízben oldódik (meleg vízben)
- Jó alternatíva a tehéntej helyett
Az A4Y joghurt kultúránk és a Natúr joghurt kultúránk egyaránt laktózmentes, és ezzel a termékkel együtt használhatók növényi alapú joghurtokhoz!
Egyszerű növényi joghurt recept:
Hozzávalók:
- 50 g kókusztejpor
- 50 g fava fehérje
- 1 mérőkanál A4Y joghurt kultúra vagy Natúr joghurt kultúra
- 1 teáskanál méz vagy cukor (tápanyag a baktériumok számára)
- 1 liter víz
- Keverd össze a kókusztejport, a faba fehérjét, a mézet és a meleg vizet
- Mixeld homogénre turmixszal, botmixerrel, habverővel, stb...
- Melegítsd fel 92-98 °C-ra, kevergetés közben
- Hűtsd vissza 43 °C-ra
- Add hozzá a joghurtkultúrát
- Tartsd ezen a hőmérsékleten 6-8 órán keresztül (használj fermentáló gépet, termoszt, vízfürdőt, vagy bármit, ami segít a hőmérséklet tartásában)
- Tedd a hűtőbe egy éjszakára
Ha inkább a savanykásabb joghurtokat szeretsz, akkor az A4Y joghurtkultúrát, ha inkább az édesebb, semlegesebb joghurtokat, akkor a Natúr joghurtkultúrát válaszd.
Összetevők:kókusztej (97%)
Hordozóanyag: tápióka maltodextrin (2,5%)
Emulgeálószer: akácia rost - (0,5%)
A vegán kókusztejpor válogatott és friss kókuszdióból készül porlasztva szárítás technológiával.
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.