Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.450 Ft
Menny.:db
Natúr joghurt kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Natúr joghurt, tasakos, 12 adag

2.450 Ft
adag
Menny.:db

Natúr joghurt keverék visszazárható tasakban, adagonként 1 liter tejhez

Bifido baktériummal és prebiotikus rostokkal. Jótékony baktériumokban gazdag, probiotikus joghurt házi készítéséhez.

12x1 liter tej beoltásáshoz

a probiotikus joghurtról bővebben
joghurt házilag
kapszulás kiszerelés 5 liter tejhez

Rendelhető 76 db

Leírás

Finom és egészséges natúr joghurt házilag



kapszulás kiszerelés 5 liter tejhez

Milyen lesz a joghurtod?

Erőteljesen joghurtos illatú, valódi joghurt ízű, enyhén savanykás, sűrű krémes állagú.

Mielőtt megkóstolnád:
Élmény lesz a találkozás, mert a házilag készített friss joghurt minden szempontból utánozhatatlan.
Szóval, mielőtt megkóstolnád csak egyszerűen érezd az illatát. Most már kezded sejteni mi a különbség joghurt és joghurt között! Jöhet a kóstolás!

Hova lett egy liter joghurt?
Azonnal megette a család? Ne csodálkozz rajta, de jó ha tudod: 1-2 nap érlelés a hűtőszekrényben további ízeket, aromákat hoz létre.

Meddig áll el?
Hűtőszekrényben 2-3 hétig eláll, de a hasznos baktériumok az első 10 napban a legaktívabbak, ilyenkor a leginkább egészséges a joghurtod.

Mitől egészséges a joghurt?
A joghurt készítésekor nagy számban vannak jelen azok a tejsavbaktériumok, amelyek hatékonyan segítik az emésztési folyamatokat, támogatják és letisztítják a bélflórát, kiszorítják a nem kívánatos baktériumokat, előemésztik, átalakítják a táplálékokat. Baktériumok nélkül nincs emésztés! Mivel a baktériumok elemi fontossággal vesznek részt az emésztésben, ezért közvetlenül támogatják a fogyókúrát.
Még egy fontos szempont: pontosan az lesz a joghurtodban amit Te beleraktál. Biztos lehetsz benne, hogy nincs benne fölösleges cukor, állományjavító stb.
Készíthetsz belőle görögjoghurtot, tzatziki szószt, joghurtkrémet, gyümölcsös, müzlis vagy ivójoghurtot is.

Prebiotikus rostok:
A tasakban található inulin szerepe kettős. Segíti a joghurt baktériumait végigutazni a gyomor-epesav-vékonybél akadálypályán. Közvetlen energiaforrást biztosít a baktériumoknak. Az inulin egy növényi szénhidrát, amely az ember számára nem emészthető. Íze édeskés, cukorbetegek mégis fogyaszthatják.

Milyen tejből készülhet?
Bármelyik szimpatikus bolti tejből készülhet. Választhatsz bio tejet, kevésbé, vagy jobban zsíros tejet. Készítheted akár laktózmentes tejből is. Jó ha tudod, hogy a joghurtot készítő baktériumok kedvenc tápláléka a laktóz, ezért a pár napig érlelt házi joghurtban már csak minimális laktóz marad vissza.
Ha nyers házi tejből szeretnéd készíteni, akkor a tejet 88-92°C-on (5-10 percig) hőkezelni szükséges. Ezután a visszahűlt meleg tejbe keverheted a baktériumokat.

Növényi tejből is tudok joghurtot készíteni?
Igen, a fermentációs folyamat lezajlik bármelyik növényi tejből is, de hosszabb idő alatt. Az ilyen joghurtokat 6-12 órát érdemes a dunsztban tartani. Vagyis a növényi tej joghurtos aromákkal kiegészülve megsavanyodik, joghurtos ízű lesz. Az egészséges baktériumok elszaporodnak, ez az ital is finom, egészséges, joghurtos lesz. A növényi tej megalvadására, besűrűsödésére csak akkor számíthatsz, ha elegendően fehérjedús a tej, amiből dolgozol. Praktikusan a szójatejektől várhatod, hogy állagában is joghurt lesz belőle. (a magas fehérjetartalmú "protein tejek" is jók lehetnek, Pl: csicseriborsó-tej) A legtöbb növényi tej nem alszik meg, és sűrűbb sem lesz, de sűríthető növényi sűrítőkkel: agar-agar, nyílgyökér liszt, konjak liszt, pektin, tápióka, chia-mag stb.
A növényi tej annál savanyúbb tud lenni a fermentálás után, mennél több a cukor (szénhidrát) benne. Mivel a joghurtot készítő baktériumok a cukrokat lebontják, és főként tejsavat termelnek belőle, ezért kevés cukorral, vagy mézzel tudod segíteni a savanyodást.
A fermentáció hőfoka és hossza befolyásolja a savanyodási folyamat sebességét, ezért érdemes néha megkóstolni a készülő joghurtot, hogy elég joghurtos - savanykás-e az íze? A kész joghurtot hűtőszekrényben érdemes tárolni, - hosszan eláll.
Kókusztej joghurt chiamaggal sűrítve - recept itt

Milyen eszközök kellenek hozzá?
Egy lábos, amiben a tejet melegíted. Egy hőmérő, ami alkalmas a tej hőfokának mérésére. Egyszerű dunszt, ételtermosz, termodoboz vagy sous-wide készülék. Joghurt kultúra.
A joghurtkészítő gépek általában alacsonyabb hőfokon (42-43°C) készítik a joghurtot, ezért hosszabb idő alatt készül el bennük a joghurt.

Összetevők: 
- streptococcus termophilus
- lactobacillus delbrueckii subs. Bulgaricus
- Bifidobacterium Lactis (probiotikum)
- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharoz

Adagolása:
A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból,
hogy a kanál szinültig legyen. (nem púpozottan)
Ez a mennyiség 1 liter tej beoltásához ajánlott.

joghurt kultúra tárolása:
+4 °C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)

Joghurtot készíteni nagyon egyszerű:
A tasak tartalmát alaposan keverd el 1 liter 48-49 °C-os tejben. Az így bekultúrázott tejet tartsd 3,5-4 órán, maximum 6 órán keresztül ezen a hőmérsékleten. Legegyszerűbb, ha termoszba teszed, vagy egyszerűen dunsztolod. 3,5-4 óra után, ha megalvadt tedd hűtőszekrénybe. 
Az így készített joghurt 2-3 hétig eláll hűtőszekrényben, de a legtöbb élőflóra az első héten van benne.

Görög joghurt, saláta öntet készítése:
Hagyományos módon: Az elkészült joghurtot csöpögtesd le túrózsákban.
Vagy sűrítő anyagokkal: nyílgyökér-liszt, konjak liszt, chia-mag stb.

A keveréket csomagolóüzemünkben keverjük és csomagoljuk.