Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.450 Ft
Menny.:db
Natúr joghurt kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel
Termék címkék:
joghurt natúr növényi vegán

Natúr joghurt - tasakos - 12 adag

2.450 Ft
:
Menny.:db

Natúr joghurt keverék visszazárható tasakban, adagonként 1 liter tejhez

Bifido baktériummal és prebiotikus rostokkal. Jótékony baktériumokban gazdag, probiotikus joghurt házi készítéséhez.
Nem tartalmaz glutént, semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergén összetevőktől is mentes.

12x1 liter tej beoltásáshoz

a probiotikus joghurtról bővebben
joghurt készítése házilag
kapszulás kiszerelés 5 liter tejhez
Joghurt készítő és fermentáló gép

Rendelhető 40 db

Leírás

Finom és egészséges natúr joghurt házilag



kapszulás kiszerelés 5 liter tejhez

Milyen lesz a joghurtod?

Erőteljesen joghurtos illatú, valódi joghurt ízű, enyhén savanykás, sűrű krémes állagú.

Mielőtt megkóstolnád:
Élmény lesz a találkozás, mert a házilag készített friss joghurt minden szempontból utánozhatatlan.
Szóval, mielőtt megkóstolnád csak egyszerűen érezd az illatát. Most már kezded sejteni mi a különbség joghurt és joghurt között! Jöhet a kóstolás!

Hova lett egy liter joghurt?
Azonnal megette a család? Ne csodálkozz rajta, de jó ha tudod: 1-2 nap érlelés a hűtőszekrényben további ízeket, aromákat hoz létre.

Meddig áll el?
Hűtőszekrényben 2-3 hétig is eláll.

Mitől egészséges a joghurt?
A joghurt készítésekor nagy számban szaporodnak azok a tejsavbaktériumok, amelyek hatékonyan segítik az emésztési folyamatokat, támogatják és letisztítják a bélflórát, kiszorítják a nem kívánatos baktériumokat, előemésztik, átalakítják a táplálékokat, segítik az immunrendszert. Enzimeket és szerves savakat termelnek. Baktériumok nélkül nincs emésztés!
Még egy fontos szempont: pontosan az lesz a joghurtodban amit Te beleraktál. Biztos lehetsz benne, hogy nincs benne fölösleges cukor, állományjavító stb.
Készíthetsz belőle görög joghurtot, tzatziki szószt, joghurtkrémet, gyümölcsös, müzlis vagy ivójoghurtot is.

Prebiotikus rostok:
A tasakban található inulin szerepe kettős. Segíti a joghurt baktériumait végigutazni a gyomor-epesav-vékonybél akadálypályán. Közvetlen energiaforrást biztosít a baktériumoknak. Az inulin egy növényi szénhidrát, amely az ember számára nem emészthető. Íze édeskés, cukorbetegek mégis fogyaszthatják.

Milyen tejből készülhet?
Bármelyik szimpatikus bolti tejből készülhet. Választhatsz bio tejet, kevésbé, vagy jobban zsíros tejet. Készítheted akár laktózmentes tejből is. Jó ha tudod, hogy a joghurtot készítő baktériumok kedvenc tápláléka a laktóz, ezért a pár napig érlelt házi joghurtban jelentősen csökken a laktóz mennyisége, és olyan enzimek termelődnek, amik közvetlenül segítik a laktóz megemésztését.
Ha nyers házi tejből szeretnéd készíteni, akkor a tejet 88-92°C-on (5-10 percig) hőkezelni szükséges. Ezután a visszahűlt meleg tejbe keverheted a baktériumokat.

Növényi tejből is tudok joghurtot készíteni?
Igen, a fermentációs folyamat lezajlik bármelyik növényi tejből is, de hosszabb idő alatt. Az ilyen joghurtokat 6-12 órát érdemes a dunsztban tartani. Vagyis a növényi tej joghurtos aromákkal kiegészülve megsavanyodik, joghurtos ízű lesz. Az egészséges baktériumok elszaporodnak, ez az ital is finom, egészséges, joghurtos lesz. A növényi tej megalvadására, besűrűsödésére csak akkor számíthatsz, ha elegendően fehérjedús a tej, amiből dolgozol. Praktikusan a szójatejektől várhatod, hogy állagában is joghurt lesz belőle. (a magas fehérjetartalmú "protein tejek" is jók lehetnek, Pl: csicseriborsó-tej) A legtöbb növényi tej nem alszik meg, és sűrűbb sem lesz, de sűríthető növényi sűrítőkkel: agar-agar, nyílgyökér liszt, konjak liszt, pektin, tápióka, chia-mag, szentjánoskenyér-liszt stb.
A növényi tej annál savanyúbbra fermentálható, minél több a szénhidrát benne. Mivel a joghurtot készítő baktériumok a szénhidrátokat bontják, és főként tejsavat termelnek belőle, ezért kevés cukorral, vagy mézzel tudod segíteni a savanyodást.
A fermentáció hőfoka és hossza befolyásolja a savanyodási folyamat sebességét, ezért érdemes néha megkóstolni a készülő joghurtot, hogy elég joghurtos - savanykás-e az íze? A kész joghurtot hűtőszekrényben érdemes tárolni, - hosszan eláll.

Kókusztej joghurt chiamaggal sűrítve - recept itt

Milyen eszközök kellenek hozzá?
Egy lábos, amiben a tejet melegíted. Egy 
hőmérő, ami alkalmas a tej hőfokának mérésére. Egyszerű dunszt, ételtermosz, termodoboz vagy sous-wide készülék. Joghurt kultúra.
Univerzális fermentáló készülék

Összetevők: 
- Streptococcus termophilus
- Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- Bifidobacterium lactis (probiotikum)
- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharoz

Adagolása:
A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból,
hogy a kanál szinültig legyen. (nem púpozottan)
Ez a mennyiség 1 liter tej beoltásához ajánlott.

joghurt kultúra tárolása:

+4 °C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)

Joghurtot készíteni nagyon egyszerű:
A tasak tartalmából 1 kanálnyit alaposan keverj el 1 liter 46-48 °C-os tejben. Az így bekultúrázott tejet tartsd 3,5-4 órán, maximum 6 órán keresztül ezen a hőmérsékleten. Legegyszerűbb, ha termoszba teszed, vagy egyszerűen dunsztolod. 3,5-4 óra után, ha megalvadt, tedd hűtőszekrénybe. 
Az így készített joghurt 2-3 hétig eláll hűtőszekrényben, de a legtöbb élőflóra az első héten van benne.

Görög joghurt, saláta öntet készítése:
Hagyományos módon: Az elkészült joghurtot csöpögtesd le 
túrózsákban.

Vélemények

4.87
31 értékelés
28
2
1
0
0
2023. 05. 10. -
Nagyon finom sűrű joghurtot tudtam készíteni belőe!
2023. 05. 03. -
Köszönöm a gyors kiszolgálást.
Amint megkaptam a csomagot ki is probáltam a natur yoghurt kulturát és nagyon finom krémes yoghurt készült belőle, nyers tejből.
2023. 04. 24. -
Szuper!
2023. 04. 21. -
Köszönöm szépen
, nagyon elégedett vagyok a joghurt kultúrával, fogok még rendelni. Sőt, sajtkészítésen is gondolkodom. Azt hiszem, állandó vásárlójuk leszek.
2023. 04. 09. -
Növényi tejből csodálatos joghurtot készítek a kultúrával. Mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom a terméket, nem fog benne csalódni. Sűrű, mint a görög joghurt. Köszönöm, hogy vannak és vásárolhatok Önöktől.
2023. 03. 21. -
3,5%-os bolti tejből készítettem lapos kanál kultúrával, recept szerint. Finom, de nagyon híg joghurt lett belőle. Ivójoghurtként fogyott el. Legközelebb dupla mennyiségű kultúrával próbálkozom.
2023. 03. 13. -
Nagyon finom, krémes joghurt készíthetö ezzel a kiváló kulturával.
2023. 03. 05. -
Nekem ez a favorit! Életemben ilyen joghurtot nem vettem , ettem! Tegnap készült 2 liter ma dunsztban van ismét 2 liter! Nem 5 csillagos hanem 7!
2023. 03. 01. -
Az első próbálkozása elégedett vagyok. Még gyakorolni kell, de van még kapszulám, várom a folytatást.
2023. 03. 01. -
Kiváló termék.
2023. 02. 25. -
Nagyon finom joghurtot sikerült készítenem, fényévekkel jobb, mint a bolti. Köszönöm!
2023. 02. 22. -
Könnyen kezelhető a csomagolás. Jól adagolható a joghurtkultúra. Nagyon finom a vele elkészített joghurt. Megrendeltem a következő adagokat is.
2023. 02. 17. -
Örülök, hogy Önökre akadtam, nagyon meg vagyok elégedve. A jövőben is fogom vásárolni a terméket.
Köszönöm, további szép napot.
Ékes Orsolya
2023. 02. 14. -
Nagyon finom joghurtokat készítek a saját magam által készített növényi tejből.
Nagyon örülök neki,hogy megvettem a fermántó készüléket.
És már másodszor rendelem, hozzá a joghurt kúltúrát.
2023. 02. 12. -
Jó!
Már már puding keménységű joghurtot tudok készíteni vele. Az első héten kimondottan finom, naturan ajánlom. Később jöhet az öntet, vagy levár, stb.
2023. 02. 01. -
Az összes kipróbàlt, innen vàsàrolt joghurt kultúra közül a leghígabb, nagyon folyós állagú joghurt készíthető belőle. Dupla adaggal oltva és szàraz dunszt eljàràssal vàlik nagyon enyhén szilárddá.
2023. 01. 25. -
Remekül bevált
2023. 01. 22. -
2023. 01. 15. -
Szuper a termék, olyan joghurt készült házi tejből, mintha a legmárkásabb bolti joghurt lenne. Finom krémes.
2023. 01. 07. -
Életem legfinomabb joghurtját ettem:-) Imádja a család!
2023. 01. 03. -
2023. 01. 01. -
Nagyon elégedett vagyok. Finom joghurtot készítettünk vele..
2022. 12. 29. -
Kiváló termék
2022. 12. 11. -
Hozza a termékleírásban leírtakat! :)
2022. 12. 05. -
Először rendeltünk a joghurt oltóanyagból. Nagyon finom lett a joghurt. Házitejből elkészítve telt, krémes ízű. Egyszerű elkészíteni, a gyümölcsös változata desszertként kitűnő.
Ebből az oltóanyagból fogjuk mindig elkészíteni.
2022. 12. 05. -
2022. 11. 30. -
Már régóta magam készítem a joghurtot a kultúra hozzáadásával, imádom,
pillanatot igényel az elkészítése, az íze mennyei, mindenkinek ajánlom!!!
Az élesztő kultúrát most rendeltem előszór, gondolom csodát művel a
zsemléimmel és a kalácsommal.
2022. 11. 23. -
Nagyon jó az oltóanyag. Én sima 2,8-as tartós tejből csinálom, görög joghurtnak. Az íróját megeszem reggelire zabkásával.Kell egy olyan joghurtkészítő, amihez adnak szűrőt, hogy a görög joghurt lecsöpöghessen. Kb. 2 éve ezt az oltóanyagot használom. A kefíres oltó is jó, azt is szoktam venni
2022. 11. 22. -
Finom joghurt készíthető vele.
2022. 11. 13. -
Elkészült életem első joghurtja, mely családom körében kitűnő minősítést szerzett
2022. 11. 13. -
Babjoghurtot készítettem, nagyon finom lett!

Kapcsolódó termékek

Univerzális fermentáló - joghurt készítő gép

A fermentált élelmiszerek készítése során - legyen az joghurt, kefir, savanyúság, vagy más növényi étel, fontos, hogy a savanyítás-érlelés során az erjesztő mikrobák fajtáinak "kényelmes" hőmérsékletet biztosítsuk. A gép segítségével 1,2 liternyi egészséges fermentált ételt-italt készíthetünk egyszerre. Beállítható tartomány: 20-60°C / 1-48h

Bővebb leírás, alapreceptek
Használati útmutató
Pót üvegek a géphez