Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A4Y joghurt kultúra - tasakos - 12 adag
3.300 Ft
Menny.:db
Kép 1/2 - A4Y joghurt kultúra
Kép 2/2 - joghurt
A4Y joghurt kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

A4Y joghurt kultúra - tasakos - 12 adag

3.300 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 166

A4Y joghurt keverék egészséges, savanykás, sűrű, krémes joghurtok oltója, 12x1 liter tejhez

A hagyományos joghurt baktérumokon kívül Acidophilus-szal, Bifidobacterium-mal és prebiotikus rostokkal.
Nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergénektől is mentes, ezért ajánljuk növényi fermentációkhoz is.

Az A4Y joghurt készítés optimális hőmérséklete 43-44 °C!

joghurt készítése A4Y kultúrával házilag
növényi joghurtok készítése
a probiotikus joghurtról bővebben
kapszulás kiszerelés 5 liter tejhez
joghurt készítő és fermentáló gép

Rendelhető 556 db

Leírás

Mi a különbség a tasakos és a kapszulás verzió között?

A tasakos verzió koncentráltabban tartalmazza a probiotikus baktériumokat, ezért a kész joghurtban is magasabb lehet az arányuk. A prebiotikus hatású inulin tartalma szintén magasabb mint a kapszulás kiszerelésben, ami kedvez a baktériumoknak és pozitív hatással van szervezetünkre is, valamint elősegíti a joghurt sűrűbb állagának a kialakulását.

Miben különbözik az A4Y joghurt kultúra a Natúr joghurt kultúrától?

Mindhárom baktérium törzset tartalmazza amit a natúr joghurt is, kiegészítve Lactobacillus acidophilus-szal, amely szintén egy probiotikus törzs. Így kapunk egy hasonló kultúrát, mint a Natúr joghurt, csak savanykásabb és még egészségesebb a végeredmény!

Mennyi baktérium sejtet tartalmaz az A4Y joghurt kultúra?

Az alap joghurt kultúrán (Streptococcus termophilusLactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus) kívül, további ötmilliárd (5x10^9 TKE) szintén probiotikus sejtet tartalmaz minden adag joghurt kultúra. Ez a sejtszám a joghurt készítése során folyamatosan nő, mivel a baktériumok folyamatosan szaporodnak. Mire elkészül a joghurt a probiotikum tartalma a kiindulási sejtszám sokszorosa lesz. Ha az a célunk, hogy fenntartsuk bélflóránk egészségét folyamatos probiotikum bevitellel, akkor ez egy tökéletes megoldás lehet! :)

Milyen lesz a joghurtod?

Erőteljesen joghurtos illatú, valódi joghurt ízű, savanykás, sűrű, krémes állagú.

Meddig áll el?
Hűtőszekrényben 2-3 hétig is eláll.

Mitől egészséges a joghurt?
A joghurt készítésekor nagy számban szaporodnak azok a tejsavbaktériumok, amelyek hatékonyan segítik az emésztési folyamatokat, támogatják és letisztítják a bélflórát, kiszorítják a nem kívánatos baktériumokat, előemésztik, átalakítják a táplálékokat, segítik az immunrendszert. Enzimeket, vitaminokat és szerves savakat termelnek. Még egy fontos szempont: pontosan az lesz a joghurtodban amit Te beleraktál. Biztos lehetsz benne, hogy nincs benne fölösleges cukor, állományjavító stb.
Készíthetsz belőle görög joghurtot, tzatziki szószt, joghurtkrémet, gyümölcsös, müzlis vagy ivójoghurtot is.

Prebiotikus rostok:

A tasakban található inulin szerepe kettős. Segíti a joghurt baktériumait végigutazni a gyomor-epesav-vékonybél akadálypályán. Közvetlen energiaforrást biztosít a baktériumoknak. Az inulin egy növényi rost, amely az ember számára nem emészthető, viszont a bélben található baktériumok számára már igen. Sőt kifejezetten elősegíti a bélben található jótékony baktériumok szaporodását. Íze édeskés, cukorbetegek mégis fogyaszthatják.

Milyen tejből készülhet?

Bármelyik szimpatikus bolti tejből készülhet. Választhatsz bio tejet, kevésbé, vagy jobban zsíros tejet. Készítheted akár laktózmentes tejből is. Jó ha tudod, hogy a joghurtot készítő baktériumok kedvenc tápláléka a laktóz, ezért a pár napig érlelt házi joghurtban jelentősen csökken a laktóz mennyisége, és olyan enzimek termelődnek, amik közvetlenül segítik a laktóz megemésztését.
Ha nyers házi tejből szeretnéd készíteni, akkor a tejet 88-92°C-on (5-10 percig) hőkezelni szükséges. Ezután a visszahűlt meleg tejbe keverheted a baktériumokat.

Növényi tejből is tudok joghurtot készíteni?

Igen, a fermentációs folyamat lezajlik bármelyik növényi tejből is, de hosszabb idő alatt. Az ilyen joghurtokat 6-12 órát érdemes a dunsztban tartani. Vagyis a növényi tej joghurtos aromákkal kiegészülve megsavanyodik, joghurtos ízű lesz. Az egészséges baktériumok elszaporodnak, ez az ital is finom, egészséges, joghurtos lesz. A növényi tej megalvadására, besűrűsödésére csak akkor számíthatsz, ha elegendően fehérjedús a tej, amiből dolgozol. Praktikusan a szójatejektől várhatod, hogy állagában is joghurt lesz belőle. (a magas fehérjetartalmú "protein tejek" is jók lehetnek, Pl: csicseriborsó-tej) A legtöbb növényi tej nem alszik meg, és sűrűbb sem lesz, de sűríthető növényi sűrítőkkel: agar-agar, nyílgyökér liszt, konjak liszt, pektin, tápióka, chia-mag, szentjánoskenyér-liszt stb.
A növényi tej annál savanyúbbra fermentálható, minél több a szénhidrát benne. Mivel a joghurtot készítő baktériumok a szénhidrátokat bontják, és főként tejsavat termelnek belőle, ezért kevés cukorral, vagy mézzel tudod segíteni a savanyodást.
A fermentáció hőfoka és hossza befolyásolja a savanyodási folyamat sebességét, ezért érdemes néha megkóstolni a készülő joghurtot, hogy elég joghurtos - savanykás-e az íze? A kész joghurtot hűtőszekrényben érdemes tárolni, - hosszan eláll.

Kókusztej joghurt chiamaggal sűrítve - recept itt

Összetevők: 
Streptococcus termophilus
Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
Bifidobacterium lactis
- Lactobacillus acidophilus

- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharoz

Adagolása:
A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból,
hogy a kanál szinültig legyen. (nem púpozottan)
Ez a mennyiség 1 liter tej beoltásához ajánlott.

joghurt kultúra tárolása:
+4 °C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)

Görög joghurt, saláta öntet készítése:

Hagyományos módon: Az elkészült joghurtot csöpögtesd le túrózsákban.

Vélemények

4.78
23 értékelés
19
3
1
0
0
2024. 07. 11. -
Kiváló joghurt készíthető a termékből. Mindenkinek ajánlom.
2024. 07. 08. -
Házi tejből is készítettem, az nagyon jól sikerült. Növényi tejföl is egészen jó lett, bár ott még keresem a megfelelő tejet.
2024. 06. 19. -
Kiváló!
2024. 05. 28. -
Igazolt vásárlás
Nagyon finom joghurt készül ebből a kultúrából, állag, íz nagyon rendben van.
2024. 05. 01. -
Többször vásároltam már és most sem utoljára. Rég nem vettem boltban joghurtot és kefirt
2024. 04. 28. -
Csodásan ízes és krémes
2024. 04. 09. -
2024. 03. 25. -
Szója joghurtot készítettem vele, nagyon jó lett, csak figyelni kell, hogy magas legyen a fehérje tartalma. DM bio szója tejet használtam 13,2 fehérje tartalommal. Kenyérsütőgép joghurt készítő funkciójával készítettem.
2024. 02. 25. -
csodafinom joghurtot sikerült készítenem
2023. 12. 18. -
A4Y joghurtkultúrát próbáltam ki és vetekszik a legfinomabb görög joghurtokkal.Miután beoltottam a sütő kelesztő programján ami pont 40 fokos tartottam 5 órát aztán hűtő.4óra után még nem annyira sűrű,de már akkor is kémes.
Nagyon ajánlom mert ha betartjuk a hőfokot elronthatatlan és hatalmas sikerélmény!
2023. 12. 15. -
Nagyon könnyű az adagolása és az eredény is hamar sikerélmény! Növényi tejjel is tökéletesen működik (én 70% szója 30% mandulatej kombinációban próbáltam)
2023. 12. 06. -
Maximálisan elégedett vagyok a termékkel.
2023. 12. 06. -
Remek ès finom
2023. 12. 06. -
Nagyon finom ,ízletes rabja lettem
2023. 11. 01. -
Nekem jól működik, kecsketejjel dolgozok,kiváló joghurt készült.
2023. 10. 08. -
Jó állagú joghurtot készítettem 45 fokon, 6 órás érleléssel. Az íze semleges, de feltételezem, hogy a hőfok és az érlelési idő emelésével, esetleg kevés méz hozzáadásával a savanykásabb ízhatást sikerül elérni.
2023. 09. 08. -
Meg vagyok elégedve.
2023. 08. 07. -
2023. 07. 18. -
Nagyon finom !
2023. 07. 02. -
Növényi tejből próbáltuk, elsőre sajnos saját hibából állagra nem sikerült (kellő hőmérsékletet nem tudtuk folyamatosan biztosítani) ízre így is jó lett, most tovább próbálkozunk. :)
2023. 06. 05. -
Sokat gondolkodtam a vásárláson de így utólag kár volt.Nagyon finom krémes joghurtot tudtam készíteni ezzel a termékkel. Azóta unásig eszem granolával,lekvárral, turmixszal.Szerintem még vásárlójuk leszek.
2023. 04. 26. -
Nekem valahogy nem sikerült az első adag, semmi aromája nem volt, mintha csak simán megalvadt volna a tej. A kapszulással soha ilyen gond nem volt. Cserpes 3,5%-os tejet használtam, talán azzal volt valami baj?
2023. 03. 26. -
Nekem bevált kitűnő joghurtot tudtam készíteni belőle krémes jó illatú nagyon jó gyümölcs joghurtokat készítettem