Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fava bab fehérje por - 200 g
1.600 Ft
Menny.:db
Kép 1/2 - Fava bab fehérje - 200 g
Kép 2/2 - Lóbab protein
Fava bab fehérje - 200 g
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel
Termék címkék:
disznóbab fava fehérje lóbab

Fava bab fehérje por - 200 g

1.600 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 80

Fava fehérje por - 200 gramm

Teljesen természetes fava, avagy lóbab fehérje koncentrátum 59% fehérje tartalommal. A fehérjét a növény magjából nyerik ki. A "fava bab" a Vicia faba nevű növény termésére utal, amelyet más néven "broad bean" vagy "fava bean" néven is ismerhetünk angolul. Magyarul gyakran "lóbabnak" vagy "disznóbabnak" is nevezik.

Rendelhető 49 db

Leírás

Tulajdonságok:

  • Adalékanyag mentes
  • 100%-ban növényi alapú
  • 59% fehérje tartalom
  • Tartósítószer mentes
  • Világossárga finom por
  • Vízoldható
  • Ízesítetlen

Vízoldhatóság:

Fontos, hogy a vízoldhatóság eléréséhez denaturálnunk kell a fehérjét. Ez az jelenti, hogy a port vízben elkeverjük, majd forrás közeli hőfokra melegítjük (92-98 °C). A megfelelő hőmérséklet elérése után fontos, hogy ne melegítsük tovább, mert a forralással a fehérjék kicsapódnak.

Alkalmazása:

  • Növényi alapú joghurtok készítéséhez
  • Növényi alapú kefirek és krémek készítéséhez
  • Táplálék kiegészítőként is fogyasztható

Jó párosítás kókusztejporral, kiváló növényi joghurt készthető belőlük! :)

Az A4Y joghurt kultúránk és a Natúr joghurt kultúránk egyaránt laktózmentes, és ezzel a termékkel együtt használhatók növényi alapú joghurtokhoz!

Egyszerű növényi joghurt recept:

Hozzávalók:

  1. Keverd össze a kókusztejport, a faba fehérjét, a mézet és a meleg vizet
  2. Alaposan keverd össze (turmixszal, botmixszerrel, habverővel, stb...)
  3. Melegítsd fel 92-98 °C-ra
  4. Hűtsd vissza 43 °C-ra
  5. Adj hozzá a joghurtkultúrát
  6. Tartsd ezen a hőmérsékleten 6-8 órán keresztül (használj fermentáló gépet, termoszt, vízfürdőt, vagy bármit, ami segít a hőmérséklet tartásában)
  7. Tedd a hűtőbe egy éjszakára

Ha inkább a savanykásabb joghurtokat szeretsz, akkor az A4Y joghurtkultúrát, ha inkább az édesebb, semlegesebb joghurtokat, akkor a Natúr joghurt kultúrát válaszd.

Vélemények

5.00
2 értékelés
2
0
0
0
0
2024. 02. 27. -
Elso novenyi joghurtom keszitesehez vasaroltam kokusztejporral (ami Isteni), es mukodik. : ) Kicsit mas izvilag, es allag, nyilvan, mint a tehentejes, ettol fuggetlenul - az oldalon talalhato recepttel, miszerint tehetek/fozhetek bele chiamagot - , nekem izlik. Talan annyi, hogy lehetne 400-500 g kiszereles is, mindkettobol.
2024. 01. 29. -
Nagyon jól működik a növényi joghurtoknál.