Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A4Y joghurt kultúra - tasakos - 24 adag
6.000 Ft
Menny.:db
Kép 1/2 - A4Y joghurt kultúra
Kép 2/2 - joghurt
A4Y joghurt kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

A4Y joghurt kultúra - tasakos - 24 adag

6.000 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 300

A4Y joghurt keverék egészséges, savanykás, sűrű, krémes joghurtok oltója, 24x1 liter tejhez

A hagyományos joghurt baktérumokon kívül Acidophilus-szal, Bifidobacterium-mal és prebiotikus rostokkal.
Nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergénektől is mentes, ezért ajánljuk növényi fermentációkhoz is.
Az A4Y joghurt készítés optimális hőmérséklete 43-44 °C!

joghurt készítése A4Y kultúrával házilag
növényi joghurtok készítése
a probiotikus joghurtról bővebben
kapszulás kiszerelés 5 liter tejhez
joghurt készítő és fermentáló gép

Rendelhető 682 db

Leírás

Mi a különbség a tasakos és a kapszulás verzió között?

A tasakos verzió koncentráltabban tartalmazza a probiotikus baktériumokat, ezért a kész joghurtban is magasabb lehet az arányuk. A prebiotikus hatású inulin tartalma szintén magasabb mint a kapszulás kiszerelésben, ami kedvez a baktériumoknak és pozitív hatással van szervezetünkre is, valamint elősegíti a joghurt sűrűbb állagának a kialakulását.

Miben különbözik az A4Y joghurt kultúra a Natúr joghurt kultúrától?

Mindhárom baktérium törzset tartalmazza amit a natúr joghurt is, kiegészítve Lactobacillus acidophilus-szal, amely szintén egy probiotikus törzs. Így kapunk egy hasonló kultúrát, mint a Natúr joghurt, csak savanykásabb és még egészségesebb a végeredmény!

Mennyi baktérium sejtet tartalmaz az A4Y joghurt kultúra?

Az alap joghurt kultúrán (Streptococcus termophilusLactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus) kívül, további ötmilliárd (5x10^9 TKE) szintén probiotikus sejtet tartalmaz minden adag joghurt kultúra. Ez a sejtszám a joghurt készítése során folyamatosan nő, mivel a baktériumok folyamatosan szaporodnak. Mire elkészül a joghurt a probiotikum tartalma a kiindulási sejtszám sokszorosa lesz. Ha az a célunk, hogy fenntartsuk bélflóránk egészségét folyamatos probiotikum bevitellel, akkor ez egy tökéletes megoldás lehet! :)

Milyen lesz a joghurtod?

Erőteljesen joghurtos illatú, valódi joghurt ízű, savanykás, sűrű, krémes állagú.

Meddig áll el?
Hűtőszekrényben 2-3 hétig is eláll.

Mitől egészséges a joghurt?
A joghurt készítésekor nagy számban szaporodnak azok a tejsavbaktériumok, amelyek hatékonyan segítik az emésztési folyamatokat, támogatják és letisztítják a bélflórát, kiszorítják a nem kívánatos baktériumokat, előemésztik, átalakítják a táplálékokat, segítik az immunrendszert. Enzimeket, vitaminokat és szerves savakat termelnek. Még egy fontos szempont: pontosan az lesz a joghurtodban amit Te beleraktál. Biztos lehetsz benne, hogy nincs benne fölösleges cukor, állományjavító stb.
Készíthetsz belőle görög joghurtot, tzatziki szószt, joghurtkrémet, gyümölcsös, müzlis vagy ivójoghurtot is.

Prebiotikus rostok:

A tasakban található inulin szerepe kettős. Segíti a joghurt baktériumait végigutazni a gyomor-epesav-vékonybél akadálypályán. Közvetlen energiaforrást biztosít a baktériumoknak. Az inulin egy növényi rost, amely az ember számára nem emészthető, viszont a bélben található baktériumok számára már igen. Sőt kifejezetten elősegíti a bélben található jótékony baktériumok szaporodását. Íze édeskés, cukorbetegek mégis fogyaszthatják.

Milyen tejből készülhet?

Bármelyik szimpatikus bolti tejből készülhet. Választhatsz bio tejet, kevésbé, vagy jobban zsíros tejet. Készítheted akár laktózmentes tejből is. Jó ha tudod, hogy a joghurtot készítő baktériumok kedvenc tápláléka a laktóz, ezért a pár napig érlelt házi joghurtban jelentősen csökken a laktóz mennyisége, és olyan enzimek termelődnek, amik közvetlenül segítik a laktóz megemésztését.
Ha nyers házi tejből szeretnéd készíteni, akkor a tejet 88-92°C-on (5-10 percig) hőkezelni szükséges. Ezután a visszahűlt meleg tejbe keverheted a baktériumokat.

Növényi tejből is tudok joghurtot készíteni?

Igen, a fermentációs folyamat lezajlik bármelyik növényi tejből is, de hosszabb idő alatt. Az ilyen joghurtokat 6-12 órát érdemes a dunsztban tartani. Vagyis a növényi tej joghurtos aromákkal kiegészülve megsavanyodik, joghurtos ízű lesz. Az egészséges baktériumok elszaporodnak, ez az ital is finom, egészséges, joghurtos lesz. A növényi tej megalvadására, besűrűsödésére csak akkor számíthatsz, ha elegendően fehérjedús a tej, amiből dolgozol. Praktikusan a szójatejektől várhatod, hogy állagában is joghurt lesz belőle. (a magas fehérjetartalmú "protein tejek" is jók lehetnek, Pl: csicseriborsó-tej) A legtöbb növényi tej nem alszik meg, és sűrűbb sem lesz, de sűríthető növényi sűrítőkkel: agar-agar, nyílgyökér liszt, konjak liszt, pektin, tápióka, chia-mag, szentjánoskenyér-liszt stb.
A növényi tej annál savanyúbbra fermentálható, minél több a szénhidrát benne. Mivel a joghurtot készítő baktériumok a szénhidrátokat bontják, és főként tejsavat termelnek belőle, ezért kevés cukorral, vagy mézzel tudod segíteni a savanyodást.
A fermentáció hőfoka és hossza befolyásolja a savanyodási folyamat sebességét, ezért érdemes néha megkóstolni a készülő joghurtot, hogy elég joghurtos - savanykás-e az íze? A kész joghurtot hűtőszekrényben érdemes tárolni, - hosszan eláll.

Kókusztej joghurt chiamaggal sűrítve - recept itt

Összetevők: 
Streptococcus termophilus
Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
Bifidobacterium lactis
- Lactobacillus acidophilus

- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharoz

Adagolása:
A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból,
hogy a kanál szinültig legyen. (nem púpozottan)
Ez a mennyiség 1 liter tej beoltásához ajánlott.

joghurt kultúra tárolása:

+4 °C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)

Görög joghurt, saláta öntet készítése:

Hagyományos módon: Az elkészült joghurtot csöpögtesd le túrózsákban.

Vélemények

4.97
31 értékelés
29
1
0
0
0
2024. 08. 22. -
Évek óta ezt a terméket veszem, hibátlan joghurt készíthető vele
2024. 08. 12. -
2024. 08. 04. -
Régóta készítek vele rendszeresen joghurtot fermentáló készülékben. Kivétel nélkül tökéletes végeredmény. Ez igazi élőflórás!
2024. 07. 29. -
2024. 07. 28. -
2024. 07. 23. -
Nagyon jól sikerült az első növényi joghurtom! 2 nap múlva, miután leöntöttem róla az írót (persze azt is megittuk), finom krémes joghurtom maradt! Bátran ajánlom mindenkinek!
2024. 07. 16. -
A végeredmény finom. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a kapszulás kultúra, készítés szempontjából (különösen nagyobb mennyiség esetében) sokkal praktikusabb. Sajnos ezt mostanában nem látom a termékek között.
2024. 06. 18. -
Ez a második kultúra, amit növényi joghurt készítéshez használtam. Igazán krémes, joghurt illatú végeredménye lett a próbálkozásomnak.
2024. 05. 16. -
Nagyon szeretem a terméket, könnyen elkészíthető vele a bolti tejből és növényi tejpótlóból is a krémes, sűrű állagú joghurt.
2024. 05. 08. -
Könnyen elkészíthető a joghurt bolti ESL ill.házi tejből is.Öt uvegben osztom el az egy litert.ez vált be.Így kellően sűrű ,krémes a joghurt.
2024. 05. 01. -
Tökéletes, mint minden más termékük. Krémes, lágy kissé savanykás joghurt. Gyorsan elkészíthető.
2024. 04. 24. -
Nagyon finom joghurt készül belőle! Szuper termék!!!
2024. 04. 17. -
Már többször használtam ezt kultúrát, mert tökéletes görög joghurtot tudok készíteni vele. Szuper jó.
2024. 04. 11. -
Isteni finom krémes, jó állagú joghurt lett a 3,5 zsírtartalmú tejből és egy zacskó tejszínből!
2024. 04. 09. -
Nagyon örülök,hogy újra rátaláltam a cégre és azon belül erre a termékre. Régebben próbáltam joghurtot készíteni és a hiba bennem volt. :(((
Igazi növényi tejből készült,adalékmentes ! finom joghurt lett az első nekifutásra! Érdemes mindent a leírás szerint tenni, az eredmény megéri! 5+
2024. 04. 05. -
Szuper termék!
Isteni joghurt és görög joghurt készült belőle!
Köszönöm!
2024. 03. 27. -
Ez a termék szintén Mennyei! Isteni finom, krémes, sűrű és rendkívül ízletes joghurt készíthető ezzel a kultúrával! Egyenesen imádom. :-)
2024. 03. 20. -
Nagyon jó termék. Szójatejből remek joghurtot tudtam vele készíteni.
2024. 02. 29. -
Már másodjára rendeleltem,nagyon jó termék.
2023. 12. 13. -
Én 2/3 rész szója és 1/3 rész rizstejjel készítem, tökéletes joghurt készül belőle.
2023. 12. 05. -
Kipróbáltam a terméket és szuper jó, csak ajánlani tudom.
2023. 12. 04. -
Karakteres, krémes, nagyon finom joghurt készíthető ezzel a kulturával.
2023. 12. 04. -
2023. 09. 11. -
Igazolt vásárlás
Nagyjából fél éve használom, tejből készítve, igaz csak fermentáló készülékben, 13-14 órás fermentációs idővel, ahol ideális körülmények között zajlik a folyamat.
Tökéletes végeredmény, selymes, krémesen sűrű (szinte egyben jön ki az edényből) állagú, finom joghurt készíthető vele.
2023. 09. 10. -
Amióta megismertem, nem veszek joghurtot, tejfölt, kefirt boltban.
2023. 09. 05. -
első vegán joghurtomat készítettem el és tökéletes lett a végeredmény :-)
2023. 07. 21. -
Nagyon jó lett az ezzel a termékkel készített növényi joghurtom!
Valóban savanyúbb lett a végeredmény, mint ez előző, általam itt vásárolt natúr joghurt probiotikum készítménnyel, tényleg valódi joghurt ízű, savanykás, sűrű, krémes állagú.
Imádom!
Tejfehérje érzékenyként nagyon hiányzott az életemből ez az íz, az igazi joghurt íz. Most megkaptam. Köszönöm.
2023. 05. 24. -
Kiváló! Nagyon krémes joghurt készül vele!
2023. 05. 01. -
Tehéntejjel és 8%-os szójatejjel kiválóan működik. Mandula és kókusztejjel is próbáltam, de az nem lett jó
2023. 04. 17. -
Nagyon szuper, készítettem is már Joghurtot, ami tökéletesen sikerült!!!
2023. 04. 10. -
A kapszulás változatot már egy éve használom kiváló eredménnyel. A tasakost most fogom kipróbálni, de nem gondolom, hogy kevesebb sikerrel!