Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
A4Y joghurt kultúra - kapszulás - 10 db
2.600 Ft
Menny.:db
A4Y joghurt kultúra kapszulás
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

A4Y joghurt kultúra - kapszulás - 10 db

2.600 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 131

A4Y joghurt keverék egészséges, savanykás, sűrű, krémes joghurtok oltója, 10x5 liter tejhez

A hagyományos joghurt baktérumokon kívül Acidophilus-szal, Bifidobacterium-mal és prebiotikus rostokkal.
Nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot, így laktózt sem. Egyéb allergénektől is mentes, ezért ajánljuk növényi fermentációkhoz is.
Az A4Y joghurt készítés optimális hőmérséklete 
43-44 °C!

joghurt készítése A4Y kultúrával házilag
növényi joghurtok készítése
a probiotikus joghurtról bővebben
tasakos kiszerelés 12x1 liter tejhez
joghurt készítő és fermentáló gép

Rendelhető 35 db

Leírás

Mi a különbség a tasakos és a kapszulás verzió között?

A tasakos verzió koncentráltabban tartalmazza a probiotikus baktériumokat, ezért a kész joghurtban is magasabb lehet az arányuk. A prebiotikus hatású inulin tartalma szintén magasabb mint a kapszulás kiszerelésben, ami kedvez a baktériumoknak és pozitív hatással van szervezetünkre is, valamint elősegíti a joghurt sűrűbb állagának a kialakulását.

Miben különbözik az A4Y joghurt kultúra a Natúr joghurt kultúrától?

Mindhárom baktérium törzset tartalmazza amit a natúr joghurt is, kiegészítve Lactobacillus acidophilus-szal, amely szintén egy probiotikus törzs. Így kapunk egy hasonló kultúrát, mint a Natúr joghurt, csak savanykásabb és még egészségesebb a végeredmény!

Mennyi baktérium sejtet tartalmaz az A4Y joghurt kultúra?

Az alap joghurt kultúrán (Streptococcus termophilusLactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus) kívül, további ötmilliárd (5x10^9 TKE) szintén probiotikus sejtet tartalmaz minden adag joghurt kultúra. Ez a sejtszám a joghurt készítése során folyamatosan nő, mivel a baktériumok folyamatosan szaporodnak. Mire elkészül a joghurt a probiotikum tartalma a kiindulási sejtszám sokszorosa lesz. Ha az a célunk, hogy fenntartsuk bélflóránk egészségét folyamatos probiotikum bevitellel, akkor ez egy tökéletes megoldás lehet! :)

Milyen lesz a joghurtod?

Erőteljesen joghurtos illatú, valódi joghurt ízű, savanykás, sűrű, krémes állagú.

Meddig áll el?
Hűtőszekrényben 2-3 hétig is eláll.

Mitől egészséges a joghurt?
A joghurt készítésekor nagy számban szaporodnak azok a tejsavbaktériumok, amelyek hatékonyan segítik az emésztési folyamatokat, támogatják és letisztítják a bélflórát, kiszorítják a nem kívánatos baktériumokat, előemésztik, átalakítják a táplálékokat, segítik az immunrendszert. Enzimeket, vitaminokat és szerves savakat termelnek. Még egy fontos szempont: pontosan az lesz a joghurtodban amit Te beleraktál. Biztos lehetsz benne, hogy nincs benne fölösleges cukor, állományjavító stb.
Készíthetsz belőle görög joghurtot, tzatziki szószt, joghurtkrémet, gyümölcsös, müzlis vagy ivójoghurtot is.

Prebiotikus rostok:

A kapszulában található inulin szerepe kettős. Segíti a joghurt baktériumait végigutazni a gyomor-epesav-vékonybél akadálypályán. Közvetlen energiaforrást biztosít a baktériumoknak. Az inulin egy növényi rost, amely az ember számára nem emészthető, viszont a bélben található baktériumok számára már igen. Sőt kifejezetten elősegíti a bélben található jótékony baktériumok szaporodását. Íze édeskés, cukorbetegek mégis fogyaszthatják.

Milyen tejből készülhet?

Bármelyik szimpatikus bolti tejből készülhet. Választhatsz bio tejet, kevésbé, vagy jobban zsíros tejet. Készítheted akár laktózmentes tejből is. Jó ha tudod, hogy a joghurtot készítő baktériumok kedvenc tápláléka a laktóz, ezért a pár napig érlelt házi joghurtban jelentősen csökken a laktóz mennyisége, és olyan enzimek termelődnek, amik közvetlenül segítik a laktóz megemésztését.
Ha nyers házi tejből szeretnéd készíteni, akkor a tejet 88-92°C-on (5-10 percig) hőkezelni szükséges. Ezután a visszahűlt meleg tejbe keverheted a baktériumokat.

Növényi tejből is tudok joghurtot készíteni?

Igen, a fermentációs folyamat lezajlik bármelyik növényi tejben is. Az ilyen joghurtokat 6-12 órát érdemes a dunsztban tartani. Vagyis a növényi tej joghurtos aromákkal kiegészülve megsavanyodik, joghurtos ízű lesz. Az egészséges baktériumok elszaporodnak, ez az ital is finom, egészséges, joghurtos lesz. A növényi tej megalvadására, besűrűsödésére csak akkor számíthatsz, ha elegendően fehérjedús a tej, amiből dolgozol. Praktikusan a szójatejektől várhatod, hogy állagában is joghurt lesz belőle. (a magas fehérjetartalmú "protein tejek" is jók lehetnek, Pl: csicseriborsó-tej) A legtöbb növényi tej nem alszik meg, és sűrűbb sem lesz, de sűríthető növényi sűrítőkkel: agar-agar, nyílgyökér liszt, konjak liszt, pektin, tápióka, chia-mag, szentjánoskenyér-liszt stb.
A növényi tej annál savanyúbbra fermentálható, minél több a szénhidrát benne. Mivel a joghurtot készítő baktériumok a szénhidrátokat bontják, és főként tejsavat termelnek belőle, ezért kevés cukorral, vagy mézzel tudod segíteni a savanyodást.
A fermentáció hőfoka és hossza befolyásolja a savanyodási folyamat sebességét, ezért érdemes néha megkóstolni a készülő joghurtot, hogy elég joghurtos - savanykás-e az íze? A kész joghurtot hűtőszekrényben érdemes tárolni, - hosszan eláll.

Kókusztej joghurt chiamaggal sűrítve - recept itt

Összetevők: 
Streptococcus termophilus
Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
Bifidobacterium lactis
- Lactobacillus acidophilus

- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharoz

Adagolása:

Egy kapszula 5 liter tejhez ajánlott

joghurt kultúra tárolása:
+4 °C-on belül (a hűtőszekrény alsó, hidegebb polcain, vagy mélyhűtőben)

Görög joghurt, saláta öntet készítése:

Hagyományos módon: Az elkészült joghurtot csöpögtesd le túrózsákban.

Vélemények

4.50
8 értékelés
7
0
0
0
1
2024. 06. 18. -
Nagyon jó termék!
2024. 02. 04. -
42 fok körül oltottam be a tejet majd a lezárt kicsi dunsztos üvegeket 7,5 órára betettem a sütőbe kelesztő programra ami pont 40 fokos.
Kevesebb idő alatt folyékonyabberedményt kaptam.
Nagyon tetszik a termék,hónapok óta nem vettünk bolti joghurtot.
Mézzel,lekvárral is szuper
2024. 01. 23. -
Nekem nem jött be ez a termék! Növényi tejjel nem tudtam joghurtot készíteni. (Nem tudom hol a hiba.)
2023. 12. 19. -
Csak ismételni tudom önmagamat! Kitünő termék!
2023. 12. 14. -
Évek óta készítem vele a joghurtot, nagyon szeretjük
2023. 10. 31. -
Az A4Y joghurt kultúra a "tőkéletes választás"! Jó vele dolgozni, csak ajánlani tudom mindenkinek!
2023. 06. 08. -
A termékkel teljesen elégedett vagyok!
Mivel korábban ABT kapszulát használtam és azzal más hőfokon dolgoztam, ezért információt kértem az ügyfélszolgálatuktól. Korrekt tájékoztatás után a kapott útmutató szerint, ma már tökéletes termékeket tudunk készíteni!
2023. 03. 26. -
Nagyon vártam, hogy kipróbáljuk.
Talán egy picit savanykásabb az íze.
Még több baci, még egészségesebb joghurt.