Panni sajt
Sajtos bolt

Camembert kultúra

Camembert sajtkultúra

Raktáron

Személyes átvétel: Panni Sajtosboltja Budapest, XXII. ker. József Attila utca 1. Nyitva: hétfőtől-péntekig 9.00.-18.00 óráig

Szarkafészek Sajt -és Borház, Biatrobágy, Csillag utca 8., Nyitva: szerda, péntek 16.00.-18.30 óráig.

Boltjainkban nagy raktárkészlettel várunk mindenkit! Előrendelés nem szűkséges.

GLS házhoz szállítás: 24-48 órán belüli szállítás munkanapokon
szállítási költség: 1100 Ft + 300 Ft utánvét díj

Előre utalásnál nem kerül felszámolásra az utánvét díja!

1 120 Ft

A kultúra elsősorban brie típusú sajtok készítéshez ajánlott. pl. Camembert, Brie

A kultúra kevert kultúra, Penicillium Candidum és mezofil kultúrát tartalmaz. A Penicillium Candidumnak köszönhető a fehérpenészes bunda és a sajt krémes lágysága.

Egy kapszula (1u) 10 liter tej bekultúrázásához elegendő.

A kapszulázott kultúrát közvetlenül a felhasználás előtt vegyük ki a fagyasztóból. A kapszulát óvatosan húzzuk szét, és kis mennyiségű langyos vízbe vagy tejbe oldjuk fel. Az így előkészített kultúrát keverjük a tejhez, majd érleljük 10-15 percig. Hőoptimuma: 30-34 °C

Tárolása: -18°C-on gyártástól számított 24 hónap

+6°C-on az eltarthatósága legkevesebb 6 hét

Fontos! A fehér penész a magas párát, 96-98% és 14-16°C-ot szereti szellős helyen. Ha ezt nem tudjuk biztositani, akkor nem fog tudni szépen érni a sajtunk.

Kapható kiszerelés: 50 liter tejhez - 5 db kapszula - 5 u

                              100 liter tejhez - 10 db kapszula - 10 u

                              200 liter tejhez - 20 db kapszula - 20 u

                              500 liter tejhez - 10 g kultúra - 50 u (nem kapszulázott)

                            1000 liter tejhez - 20 g kultúra - 100 u (nem kapszulázott)

 

Parmezán sajtkultúra
1 400 Ft
Ementáli sajtkultúra
1 650 Ft
Feta sajtkultúra
1 120 Ft
Krémsajt kultúra
920 Ft

Új hozzászólás