Leírás
A camembert egy különleges lágysajt, amelyet a felületén fejlődő fehérpenész kívülről befelé érlel. Az érés folyamán kívül hófehér selymes bundát növeszt, lágy gombaillat lengi körül. A tökéletesre érett camembert elvágva a bundás héj alól lágy sajtfolyam csordul, míg a sajt középső "magja" még nem lágyult meg teljesen. Élmény elkészíteni, élmény kóstolni. Ezt a csomagot azoknak ajánlom akiknek van türelme 2-3 hétig pátyolgati, forgatni, párásítani kedvenc sajtjukat, -megéri! A csomagban benne vannak a szükséges eszközök, alapanyagok, valamint leírást a készítés folyamatáról. Többféle sajtforma, hogy még különlegesebb camembert varázsolj az asztalra. Az érlelés során 14-15°C körüli hőmérsékletet és magas párát igényel.
A csomag tartalma:
Camembert sajt készítésének receptje
érlelő doboz sajthálóval
természetes tejoltó, fecskendővel 50ml.
Camembert kultúra 50 liter tejhez (5 db kapszula)
25 dkg-os lágysajt forma, 4db
1/2kg-os lágysajt forma 4db
szivecske sajtforma 4db
kálcium klorid
GN1/2 élelmiszeripari tároló doboz+fedél+érlelő háló betét. Gastronorm szabványnak megfelel, tartós kivitel. A sajtokat a sajtérlelő hálón tudod elhelyezni, ez biztosítja, hogy a fehérpenész a sajt alján is egyenletesen tudjon fejlődni. A párásítás érdekében enyén nedvesíteni szükséges a doboz alját, majd erre fektetni a hálót, és a sajtokat. Ezt naponta, a sajtok forgatásakor érdemes elvégezni.
Mérete: 325x265mm, 100mm mély