Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Brie sajtkultúra - YoBiotik - 5 db
1.750 Ft
Menny.:db
Brie sajtkultúra - YoBiotik
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Brie sajtkultúra - YoBiotik - 5 db

1.750 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 88

Megújult brie kultúránk kiegészült Geotrichum Candidum érlelő kultúrával.

Milyen baktériumok és gombák szükségesek egy igazán kiváló brie készítéséhez? Mezofil savanyító törzsek, a sajttej és sajttészta savanyításához. Penicillium camemberti (Penicillium candidum) a fehér camembert-bunda ebből lesz. Geotrichum candidum az érés segítéséhez. Brevibacterium linens az enyhén rúzsos aromák létrehozásához. Helveticus és Delbrueckii a mélyebb aromák termeléséhez.
A sajtkultúrán nem fog múlni, a lehető legjobb keveréket kísérlelteztük ki hozzá

Brie sajt készítésének receptje

Online brie készítő tanfolyam

Rendelhető Kifogyott, kérj értesítést

Leírás

A brie kultúra összetétele:

- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp cremoris
- Lactococcus lactis subsp biovar diacetylactis.
- Lactobacillus helveticus
- Lactobacillus delbrueckii

- Penicillium camemberti (fehér penész)
- Geotrichum candidum (érlelő kultúra)
- Brevibacterium linens (rúzskultúra - aroma termelő)

- Inulin (növényi rost)
Baktérium hordozóanyaga: laktóz
 
 

Tárolása: +4 °C vagy az alatt

Vélemények

5.00
4 értékelés
4
0
0
0
0
2023. 12. 03. -
A brie volt az a sajt, amiben szinte biztos voltam, hogy képtelen leszek igazán jó sajtot készíteni itthon, de adtam egy esélyt, hiszen minden más működött. Mekkorát tévedtem :) Isteni sajt készül a kultúrával ami az egyik legnagyobb kedvencünk lett a családban :)
2023. 05. 16. -
2023. 01. 31. -
2022. 11. 27. -
Nagyon jó vele sajtot készíteni!

Letölthető receptek