Leírás
A brie kultúra összetétele:
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp cremoris
- Lactococcus lactis subsp biovar diacetylactis.
- Lactobacillus helveticus
- Lactobacillus delbrueckii
- Penicillium camemberti (fehér penész)
- Geotrichum candidum (érlelő kultúra)
- Brevibacterium linens (rúzskultúra - aroma termelő)
- Inulin (növényi rost)
- Baktérium hordozóanyaga: laktóz
Tárolása: +4 °C vagy az alatt
Vélemények
2023. 12. 03.
-
A brie volt az a sajt, amiben szinte biztos voltam, hogy képtelen leszek igazán jó sajtot készíteni itthon, de adtam egy esélyt, hiszen minden más működött. Mekkorát tévedtem :) Isteni sajt készül a kultúrával ami az egyik legnagyobb kedvencünk lett a családban :)
2023. 05. 16.
-
2023. 01. 31.
-
2022. 11. 27.
-
Nagyon jó vele sajtot készíteni!