2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

Boldogok a sajtkészítők!

Imádom készíteni a pizzát, mert mindenki szereti. Ezzel mindig sikerélményem van, mert mindenki kedvébe tudok járni vele. Végig kérdezem a családot ki milyet szeretne, és mindenkinek megsütöm a kedvenc pizzáját. Ráadásul, ha már előzőnap begyúrom a tésztát, másnap nagyon hamar lesz belőle ebéd....
koronavirus
 Kedves Vásárlóink!  Úgy döntöttünk, hogy hétfőtől (2020.03.16) 100%-ban webáruházként folytatjuk működésünket.  Budafoki boltunkat zárva tartjuk mindaddig, amíg a járványhelyzet megkívánja. Termékeinket a szokásos módon a GLS futár házhoz szállítja, vagy csomagpontba viszi....
Eredetileg juhtejből készült, Pecorino Romano néven. Ez egy kemény, sós, aromás olasz sajt, melyet gyakran reszelve használnak tésztás ételekre. Pecora (ejtsd: pekoˈra) olaszul annyit jelent, juh. Az országszerte előállított sajtok széles választékát fedi le. Tipikus farm-sajt, házisajt, emellett...
újdonságok
Gyorsan áttekinthető formában a legfontosabb újdonságok: - új ömlesztett joghurt kultúra, alacsony ár, kiváló joghurt YB1 - új érlelt-gyúrt sajtok kultúrája - provolone-scamorza-caciocavallo  - új érlelt tanyasi sajtok, farm-sajtok,juhtejből, kecsketejből és...
 Elkészítése:   1. Egy mélyebb tálba kimérem a lisztet, hozzákeverem a sót és a cukrot.  2. A joghurtot (tejet) és a vizet összekeverem és 30-35 °C-ra melegítem, majd elkeverek benne 1 mérőkanálnyi kovász kultúrát.  3. A száraz keverékre ráütöm a tojást, és...
A Robiola krémsajt, nagyon egyszerűen elkészíthető kezdő sajtkészítőként is.Eredetileg a Langhe-hegységben készitik, Torino városától délre, Olaszországban. A Robiola a latin „rubere” -ből származik (jelentése: piros), és arra a vöröses színre utal, amely a hosszabb érlelés során alakul...
Nálunk most ez az egyik nagy kedvenc. Szeretjük vékonyan szelve kenyéren, salátába vágva, vagy forró levesbe dobva, vagy megsütve, vagy azt hiszem mindegy, csak legyen itthon Provolone.Jó móka a készítése, látványos, formás sajt. Mindenkit csak bátorítani tudok, hogy hajrá! Készíts Provolne sajtot...
Sajt nyújtása
1., Miért érdemes otthon sajtot készíteni?  Mert jó tudni mit eszünk!  Az általunk elkészített tejtermékekben ismerjük az összetevőket. Mivel magunknak készül, a legjobb alapanyagot választjuk. Nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges adalékanyagot, mesterséges színezéket. ...
Élőflórás joghurt kókusztejből, chiamaggal:  Készülhet akár dobozos kókusztejekből, vagy "házi" kókusztejből. A lényeg a tiszta joghurt baktérium, amivel feldolgoztatjuk, joghurttossá fermentáljuk a chiamagos mézes tejet. A méz táplálékul szolgál a baktériumoknak, enzimjei és...
Fermentált, kovászos kenyér
Újabb őrületem! Baktérium kultúrával fermentált (kovászolt) kenyér.Már egy ideje foglalkozom a jó házikenyér titkának feltárásával. Nagy családunk révén, pár éve már sütöm a kenyeret, kiflit, zsemlét minden reggel. Kezdtem az élesztős, kenyérsütős géppel, aztán próbáltam az etetett kovásszal...
 Fantasztikusan krémes, joghurtos aromákkal érő, fehérpenészes lágysajt. Így készül a PanKa sajt:1. készíts joghurtot friss tejből (bolti, 2.8 vagy 3.6%-os tejekől is finom lesz)  2. várd meg amíg a friss joghurt 32°C-ra visszahűl  3. keverd bele a camembert kultúrát (5-10...
FRISS, FŰSZERES SAJT  (A gomlya sajt receptje) A gomolya vagy gömölye cipó, gömb alakú natúr sajt. Innen ered a neve is, ami a sajt gömbölyded formájára utal.A gomolya sajtot pásztorok készítették és készítik az alföldön és az esztenákon az erdélyi havasokban. Készülhet juhtejből,...
A joghurton kívül ez az a házi tejtermék, amit hetente legalább egyszer elkészítünk magunknak. Nem pótolható bolti forrásból, mert ilyen finom ott nincs. Ráadásul ez a savanykás, élőflórás könnyű krém nagyon egyszerűen készül, egyáltalán nincsen szükség tejszeparátorra, sem más tejipari gépezetekre...
[video:https://www.youtube.com/watch?v=qFHEGX3jPFo width:400 align:center]FINOMABB SAJT, GYORSABB MUNKA, JOBB RECEPT!                Az új kultúrával gyorsan savanyodik, így rövid időn belül nyújthatóvá válik a sajttészta. Készítése csak pár órát vesz...
A pálpusztai sajtot 1915-től gyártotta a Derby Sajt és vajtermelő vállalat sombereki üzeme. Megelőzte a pusztadőry és a pálpuszta sajt, amelyek szintén romadur típusú rúzzsal érő lágysajtok voltak. Nevét a gyár tulajdonosának (Heller Pál) keresztnevéből, és az akkoriban igen népszerű,...

Kiemelt termékeink

Sajtforma 10 dkg-os
Átmenetileg nem rendelhető
Sajtforma 10 dkg-os 10 db, préslappal
A termék kifogyott, hamarosan megérkezik.