Panni sajt
Sajtos bolt

Boldogok a sajtkészítők!

Friss sajthírek

Brie a legismertebb fehérpenészes francia lágy sajt. Párizs mellett megtalálható Brie tájegységről kapta a nevét. Már a 8.században is készítették és már akkor is a sajtok királynőjének nevezték. Készítése, íze, állaga is kicsit eltér a Camembert-től.Brie és Camembert összehasonlítása:Származása:...
Termését, és gumóját szeretik a barnamedvék, ezért is nevezték el medvehagymának őseink. Több népies nevet is adtak neki: kígyóhagyma, vadfokhagyma, poszhagyma, sajamás, salamás, sarima, sási-hagyma, poroszhagyma.  Leveleit tavasszal, márcus-április napjaiban gyűjtjük. Legjobb még virágzás...
A Trappista sajtot eredetileg a Franciaországban található Notre Dame de Port du Salut kolostorban élő trappista szerzetesek készítették. A XIX. század vége felé került Magyarországra, a Banjaluka melletti „Mária csillaga” nevű kolostorból, ahol 5×15 és 6×22 cm-es...
A jó mozzarellához, kiváló minőségű tej kell. Ha nincs saját tejünk, próbáljunk megbízható helyi termelőt találni. Fontos, hogy a tej friss legyen. Ne legyen fölözött, gazdag, telt ízű legyen. A mozzarella működik sovány tejből is, de úgy száraz, kemény lesz. Ha puha, szaftos sajtot szeretnél és...
Az egyik leggyakrabban fogyasztott sajt a világon a Cheddar.A XII. században kapta a nevét Cheddar városról. A közeli barlangokat használták a sajtok tárolásra, ahol állandó hőmérséklet és páratartalom nyújtotta a tökéletes környezetet, biztosította a sajt érését és az eltarthatóságát.Az eljárás is...

Hamarosan következő tanfolyamok

Kiemelt termékeink

62 990 Ft
27 140 Ft23 000 Ft