Barion Pixel
Félkemény sajtok kultúrája -YoBiotik - 10 db
2.450 Ft
Menny.:
db
trappista sajtkultúra 10 db
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Félkemény sajtok kultúrája -YoBiotik - 10 db

2.450 Ft
:
Menny.:
db

Trappista - gouda - edami sajtok kultúrája - 10 kapszula

Receptek, tanfolyamok, termékek
trappista készítés receptje
gouda recept
edami recept

Kapszulánként 10 liter tejhez ajánljuk

Rendelhető 754 db

Leírás

Tanuld meg online

 

Mezofil és termofil savanyító valamint gáz és aromatermelő baktériumok sokszínű keveréke. Az enyhe utómelegítéssel készülő félkemény sajtokhoz ideális, mert a baktériumok fajtája és egymáshoz mért arányuk ezekben a sajtokban érvényesül leginkább. Erjedési lyukas félkemény sajtok készítéséhez.​ Erős gáztermelés és aromaképzés jellemzi.

Összetevők:
inulin (növényi rost)
laktóz (baktérium kötőanyag)

- Lactococcus Lactis subsp. Cremoris
Lactococcus Lactis subsp. Lactis
Lactococcus Lactis subsp Lactis biovar. diacetylactis
Lactobacillus bulgaricus
Streptococcus Salivarius subsp Thermophilus
Lactobacillus Helveticus
Leuconostoc mesenteroides

Ajánljuk: Trappista, Gouda, Edami, Óvári, Port Salut, Tilsiti stb.. -félkemény sajtok készítéshez

Tárolása: -18°C és +4°C között

Vélemények

5.00
27 értékelés
27
0
0
0
0
2025. 03. 18. -
2024. 04. 03. -
2024. 01. 27. -
Remek ez az enzim. Élvezet csinálni bármit is!
2023. 12. 06. -
2023. 11. 19. -
2023. 11. 15. -
Az előző adag elfogyott, szükséges volt pótolni, mert JÓ!
2023. 10. 30. -
Először rendeltem ezt a fajta kultúrát , de azt hiszem nem utoljára.
2023. 08. 14. -
Rendkívül elégedett vagyok minden téren (rendelés kezelése,kiszállítás,termékleírás) csak ajánlani tudom.
2023. 08. 09. -
Nagyon jó termék! Pár napja kezdtem sajtot készíteni saját részünkre de nagy segítség nagyban hozzájárúl a sajt textúrájához! Kiváló termék!
2023. 08. 07. -
Nagy titok, és nagyon izgalmas tudomány ez a tej-csoda.
A kellékek, és segédanyagok a legjobb minőségben, kiszerelésben szerepelnek a kínálatban.
Az előadásoktól, a megrendelések postázásáig magas szinvonalon képviseli a szakmát az egész cég.
Örülök, és gratulálok, maradok "kuncsaft".
2023. 07. 23. -
Hasznàlom ès bevàlt
2023. 06. 17. -
2023. 05. 25. -
Nagyon jó termék, jó ízű sajtokat lehet vele készíteni.
2023. 05. 16. -
2023. 03. 11. -
Már több sajtot készítettem evvel a kultúrával. Nem tartom be olyan pontosan a préselési szabályokat, úgy csinálom mint egy egyszerű friss sajtot, de mégis sokkal ízesebb és tömörebb lesz evvel a sajt.
Hosszabb érlelést még nem sikerült csinálnom, mert mindig elfogyott előbb.
Sófürdő után 5 napig szikkasztom, majd 10napig pihentetem miközben áttörölgetem naponta 5 %-os sóoldattal, amibe oregánót, kakukkfüvet és majorannát is rakok. Hagyom hogy a füszer a sajton maradjon.
10 nap után sajnos elfogy, vagy elajándékozom...
Lizozin enzimet is használok a sajthoz.
Nagyon finom lesz a sajt tőle, olvasztva, melegszendvicsen meg kimondottan remek trappistás íze van még akkor is, ha nincs érlelve hónapokig.
2023. 02. 18. -
Érik az első, ezzel a kultúrával készült trappista sajtom.
Miután kiszórtam egy papírlapra a benne lévő port, elfeleztem a többit vissza raktam a kapszulába és vissza zártam.
Mivel 2 db negyed kilós sajtot csináltam 5 liter tejből.
Köszönöm a gyors szállítást!
2023. 02. 18. -
2023. 02. 12. -
Nagyon szeretem ezt a kapszulás megoldást. Könnyű vele dolgozni. A trappista mindig szuper belőle
2023. 02. 01. -
Tetszik a kapszulás kiszerelés
2023. 01. 30. -
Igazolt vásárlás
Többször használtam már,kiváló terméknek tartom.
2023. 01. 30. -
2023. 01. 23. -
Most használtam először. Nem rossz.
2022. 12. 04. -
2022. 11. 27. -
Trappista ellegű sajthoz használom
Nekem megfelelő ízű sajt készül ezzel a kultúrával
2022. 11. 21. -
Tökéletes termék
2022. 11. 13. -
Nagyon jó termék, jól használható
2022. 11. 13. -
Nagyon jó a termék, könnyű vele dolgozni
Close menu
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
FOGYASZTÓ BARÁT
INFORMÁCIÓK

hazisajtkeszites.hu
© Fogyasztó Barát