Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kenyérkovász - YoBiotik - 12 adag
2.800 Ft
Menny.:db
Kenyérkovász 12 adag
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Kenyérkovász - YoBiotik - 12 adag

2.800 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 140

Kenyérkovász keverék, 12 sütéshez

Hosszan kovászolt finom és egészséges péksütemények kelesztéséhez. Nem tartalmaz glutént!

Kenyérsütő formáinkat ide kattintva tudod megtekinteni.

Adj a kenyértésztához szuper egészséges kendermagunkból is. Nézd meg ide kattintva!

Házi kovászolt kenyér receptje
kovászolt vajaskifli receptje

kovászolt bagett receptje
kovászolt fonottkalács recept
kovászolt pizzatészta recept

gluténmentes kenyér házilag
angol muffin kovászolva

Rendelhető 57 db

Leírás

Másfél év kísérleteinek eredménye, hogy sikerült olyan keveréket összeállítani, amivel Te is valódi kovászolt kenyereket és más péksütiket süthetsz. Kezdettől fogva az volt a koncepció, hogy a liszt teljes terjedelmében, hosszan legyen kovászolva, mert így tudjuk a leginkább egészséges és legfinomabb házikenyeret sütni.

Olvass erről bővebben itt

A kovászolást végző baktériumok és válogatott élesztő törzsek számunkra emészthetőbbé egészségesebbé teszik a kenyértésztát. A 18-24 óra lassú fermentálással-kelesztéssel nemcsak egészségesebb kenyereket lehet sütni, de ilyen íz, illat, állag, bélzet, héjszerkezet csak a hosszú ideig kovászolt kenyerek jellemzője.

A termék csomagolása:

Adagolókanállal együtt, visszazárható (simítózáras) PE-ALU tasakba csomagolva.(12, 24, 60, 120 adagonként rendelhető)
Tartalmazza a kovászoláshoz szükséges élesztőgombák és baktériumok keverékét.

Adagolása:
A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból, hogy a kanál szinültig legyen. (nem púpozottan) Ez a mennyiség 1 kg pékáru készítéshez ajánlott.
YoBiotik kovász kultúra tárolása:
-18 °C-on (mélyhűtőben)  hosszan megőrzi minőségét.

Összetevők:
- tejsavbaktériumok
- válogatott élesztőgomba törzsek
- inulin (növényi rost)
- a baktériumok hordozó anyagai: maltodextrin, szacharóz, laktóz

Vélemények

4.64
23 értékelés
17
3
1
1
0
2024. 07. 10. -
Igazolt vásárlás
A kovász jól teljesített, de sajnos nem az általatok megadott lisztekkel, hanem a schar B és Miklós univerzál liszt keverékével. Azért még adok neki egy esélyt, és kipróbálom a saját receptetekkel is.
2024. 07. 04. -
Hosszabb ideje használjuk. Nagyon jó és megbízható termék.
2024. 05. 15. -
Család kedvenc kenyere készül belőle. Nagyon egyszerű, és nagyszerű.
2024. 03. 25. -
Elkészült életem első vadkovászos kenyere, de nem az utolsó. Csak ajánlani tudom mindenkinek a terméket.
2024. 02. 26. -
Igazolt vásárlás
Tökéletes balett készült a kovászból! Már több tornatársam is kipróbálta teljes sikerrel! :-)
2024. 02. 20. -
Nagyon jó ízű, kitűnő állagú kovászos kenyérke készült belőle.
A család pillanatok alatt elpusztította.
A méreten még javítanom kell. ☺️
2024. 02. 20. -
Igazolt vásárlás
Szuper termék és nagyon finom kenyeret sütöttem belőle. Sokszor próbáltam a kovász elkészítését de nem sok sikerrel viszont ezzel a kovásszal igen.
2024. 02. 12. -
Teljes mértékben meg vagyok elégedve. Jobb mint amire számítottam. Köszönöm szépen.
2024. 01. 10. -
Kiválóan működött a megadott receptúrával, gyönyörű lett a kenyér.
2023. 10. 22. -
Elsőre egészen jól sikerült a kenyér, holnap bagettel próbálkozom.
2023. 09. 26. -
2023. 09. 11. -
2023. 05. 09. -
Nem tudom miért nem bukkantam a honlapra ennél sokkal korábban már... Mennyi kinlódást megsprólhattam volna magamnak. Joghurt oltóanyagot akartam csak vásárolni, de megláttam a lehetőséget a kovászban. Próbáltam már élő kovászt etetni, de hát a macskám is elszökött anno, én ezekre a folyamatos tevékenységekre nem vagyok képes. Vágytam nagyon bagettet sütni, de elengedtem fájó szívvel. De az oltóanyag mellé betettem a kosaramba a kovászt is, adtam magamnak még egy esélyt. Milyen jól tettem te jó ég.... Olyan bagettem lett, de olyan, hogy táncoltam a nappaliban miközben sült. Csodás joghurtom és csodás bagettem van. Ez nem a spórolásról szól, hanem egyfajta alkotásról ami örömet okoz, ami kiradírozza az ember agyából a több száz soros excell táblázatokat. Iszonyúan hálás vagyok azért a mérhetetlenül gondos munkáért, amit az oktató anyagokba raktál. Legnagyobb tisztelettel kívánok neked sok sikert minden munkádhoz. Köszönöm szépen.
2023. 03. 28. -
Sajnos a leírtak szerinti elkészítés ellenére bodag lett a kenyerem.
2023. 03. 14. -
Nagyon jó vele dolgozni! Finom!
2023. 03. 14. -
Szuper termék! Bagettet sütöttem vele, isteni finom lett!
2023. 01. 16. -
Nagyon szuper termék, a honlapon található recepetekkel dolgoztam kenyér és bagett recept, tökéletes lett :) egyedül a sütési időt kell kevesebbre vennem vagy a hőfokot, mert úgy néz ki túl jól süt az új sütőm :)
2022. 12. 25. -
Ahogy ígértem: sikerült ma kemencébe tenni (és kivenni is:) a kétféle kovásszal készült kenyeret, egy etetett és egy Yobiotik-os is készült a fatüzelésű kemencénkben. Mindkettő tegnap reggel startolt, annyi különbséggel, hogy az etetett kovászos a kovász frissítésével indult, és csak 7 óra múlva kezdődött meg a kelesztés (dagasztás után). A másik reggel 8 órától dolgozott, és este 9 óra körül kerültek be a szakajtóba és a hidegre. Délelőtt 11-re lett a kemence hője megfelelő, akkor kerültek lapátra és 45 percig sültek. Mivel egy elektromos kemence hőfokát lehet közben változtatni, a fatüzelésű meg csak hűlni tud, ezért nem tudtam pontosan betartani a receptnél javasolt hőfokokat, de nagyjából sikerült, mert már sok benne kisült kenyér adott tapasztalatot nekem. Szépen kisültek, a színe a yobiotikosnak pirosasabb, az illatra - és ízre is - különböznek egymástól, nem olyan savanykás, mint az etetett kovászosé, viszont textúráját nézve kicsit tömörebb maradt a yobiotikos, nem lett annyira laza, mint vártam. Bevallom, pár bagettet is tettem melléjük, (azokat hamarabb kivettem kb. 10 perccel), és szépek lettek, de a kenyérhez hasonlóan picit - a vártnál - tömörebbek, bár lyukacsosak és finomak is. Mindehhez hozzá tartozik, hogy az etetett kovászos kenyérrel hónapokig kísérleteztem, míg elégedett lettem az állagával - a sütésre készen, és aztán azzal is, hogy a kemencében sikerüljön eltalálni, mi a kenyértészta igénye, hogy szépen süljön. Szerintem elsőre jól működött a yobiotikos kovász, finom a kenyér, de megpróbálok még többet tapasztalni és kihozni belőle :) asszem, már csak gyakorlat kérdése.
2022. 12. 20. -
Még nem próbáltam, de össze fogom hasonlítani hamarosan a liszt-víz kovásszal sütött kenyérrel, kíváncsi vagyok.....azt nagyon méltányolom, hogy gluténmentes, így a cöliákiások is használhatják, olyat is fogok sütni belőle.
2022. 11. 30. -
Kezdő felhasználónak a honlapon található információ kevés , a hajtogatás mikéntje lenne fontos . Más fórumokon részletes videók találhatók a hajtogatási technikákról .Valamint a tészta állagának a meghatározása sokat segítene a megfelelő víz mennyiség felhasználásához.
Üdvözlettel
Urfi Zsuzsanna

2022. 11. 28. -
Szép lett a kenyér de legközelebb

tovább kell keleszteni.
2022. 11. 21. -
Életem első kovászos kenyere nagy siker volt,még melegen elfogyott.
Nagyon egyszerű ezzel a kenyérkovásszal kenyeret sütni.
2022. 11. 15. -
Nagyon jó.