Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.450 Ft
Menny.:db
Kenyérkovász
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Kenyérkovász - YoBiotik - 12 adag

2.450 Ft
adag
Menny.:db

Kenyérkovász keverék, 12 sütéshez

Hosszan kovászolt finom és egészséges péksütemények kelesztéséhez.

hosszan kovászolt parasztkenyér receptje
kovászolt vajaskifli receptje

kovászolt bagett receptje
kovászolt fonottkalács recept
kovászolt pizzatészta recept

 

Rendelhető 45 db

Leírás

Másfél év kísérleteinek eredménye, hogy sikerült olyan keveréket összeállítani, amivel Te is valódi kovászolt kenyereket és más péksütiket süthetsz. Kezdettől fogva az volt a koncepció, hogy a liszt teljes terjedelmében, hosszan legyen kovászolva, mert így tudjuk a leginkább egészséges és legfinomabb házikenyeret sütni.
Olvass erről bővebben itt

A kovászolást végző baktériumok és válogatott élesztő törzsek számunkra emészthetőbbé egészségesebbé teszik a kenyér tésztát. A 18-24 óra lassú fermentálással-kelesztéssel nemcsak egészségesebb kenyereket lehet sütni, de ilyen állag, bélzet, héjszerkezet és íz csak a hosszú ideig kovászolt kenyerek jellemzője.

Csomagolása: adagoló kanállal együtt, visszazárható (simítózáras) PE-ALU tasakba csomagolva.(12, 24, 60, 120 adagonként rendelhető)
Tartalmazza a kovászoláshoz szükséges élesztőgombák és baktériumok keverékét.

Adagolása:
A mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból, hogy a kanál szinültig legyen. (nem púpozottan) Ez a mennyiség 1 kg pékáru készítéshez ajánlott.
YoBiotik kovász kultúra tárolása:
-18 °C-on (mélyhűtőben)  hosszan megőrzi minőségét.

Összetevők:
- tejsavbaktériumok
- válogatott élesztőgomba törzsek (nem tartalmaz sütőélesztőt, sem sörélesztőt)
- inulin (növényi rost)
- a baktériumok hordozó anyagai: maltodextrin, szacharóz, laktóz


A YoBiotik kenyérkovászt csomagolóüzemünkben keverjük és csomagoljuk.