Leírás
Készítése:
Szobahőmérsékleten (22-24 °C az ideális) 1 nap alatt megalvad, utána hűtőben hosszan eláll.
( A házi tejet készítés előtt hőkezelni szükséges 90-95 fok / 10 perc hőntartással )
Adagolása:
A kapszula tartalmát egy evőkanálnyi langyos vízben keverd el, majd keverd össze a tejjel. (érdemes óvatosan meglangyosítani a tejet. Egy kapszula 10 liter tej beoltásához ajánlott.
YoBiotik kefir kultúra tárolása:
-18 °C-on (mélyhűtőben) 1 évig megőrzi minőségét.
összetevők:
- Lactococcus lactis cremoris
- Debaryomyces hansenii
- Candida Colliculosa
- Lactococcus lactis
- Lactis biovar diacetylactis
- Streptococcus thermophilus
- Leuconostoc mesenteroides
Prebiotikus rost: inulin
A baktériumok hordozó anyaga: laktóz emulzió, maltodextrin, szacharóz
Vélemények
Az utóérlelést után valóban elmélyültebbek az ízek, de akár már az első nap is fogyasztható.
Kb. 10 nap volt a leghosszabb idő, amit hűtőben töltött, így a 2-3 hét eltarthatóság valós adat.
Nagyon megkedveltem, és mivel folyamatosan hozzájutok jó minőségű, pasztőrözött "tanyatejhez", gyakran fogom vásárolni.
Próbáltam MIZO 3,5% dobozos tejjel, abból is finom lesz, de ez 4-5 nap után hajlamos savóra-alvadékra kis mértékben szétválni.
A "tanyatejet" drágábban vásárlom, de így is megéri, mert az utóérlelés alatt ízben és állagban folyamatosan javul, nemesedik.