Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kefir kultúra - kapszulás - 10 db
2.950 Ft
Menny.:db
Kefir kultúra - kapszulás - 10 db
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Kefir kultúra - kapszulás - 10 db

2.950 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 148

10x10 liter probiotikus kefir otthoni készítéséhez

Finom, egészséges, nagyon könnyen elkészíthető, probiotikus. Optimális arányban tartalmazza a kefir készítéséhez szükséges gombák, baktériumok keverékét.  Közepesen szénsavas, nagyon ízes kaukázusi típusú kefir készíthető segítségével.

kefir készítése házilag
a kefir élettani hatásai
tejföl készítése kefir kultúrával

Rendelhető 60 db

Leírás

Készítése:
Szobahőmérsékleten (22-24 °C az ideális) 1 nap alatt megalvad, utána hűtőben hosszan eláll.
( A házi tejet készítés előtt hőkezelni szükséges 90-95 fok / 10 perc hőntartással )

Adagolása:
A kapszula tartalmát egy evőkanálnyi langyos vízben keverd el, majd keverd össze a tejjel. (érdemes óvatosan meglangyosítani a tejet. Egy kapszula 10 liter tej beoltásához ajánlott.

YoBiotik kefir kultúra tárolása:
-18 °C-on (mélyhűtőben) 1 évig megőrzi minőségét.

összetevők:
- Bifido baktérium lactis (probiotikum)
- Lactococcus lactis cremoris
- Debaryomyces hansenii
- Candida Colliculosa
- Lactococcus lactis
- Lactis biovar diacetylactis
- Streptococcus thermophilus
- Leuconostoc mesenteroides
Prebiotikus rost: inulin
A baktériumok hordozó anyaga: laktóz emulzió, maltodextrin, szacharóz

Vélemények

5.00
10 értékelés
10
0
0
0
0
2024. 02. 28. -
2024. 01. 11. -
2023. 10. 24. -
Szuperül dolgoznak a bacik. Elsőre is nagyon finom gabona alapú tejfölt sikerült csinálni. Nagyon kedves és rugalmas a kiszolgálás. A csomagolás is rendben volt.
2023. 10. 24. -
Egyszerre 4-5 liter kefirt készítek. Az egy napi szobahőmérsékleten tartott első érlelés után hűtőbe teszem, és hagyom 3-5 napot utóérni.
Az utóérlelést után valóban elmélyültebbek az ízek, de akár már az első nap is fogyasztható.
Kb. 10 nap volt a leghosszabb idő, amit hűtőben töltött, így a 2-3 hét eltarthatóság valós adat.
Nagyon megkedveltem, és mivel folyamatosan hozzájutok jó minőségű, pasztőrözött "tanyatejhez", gyakran fogom vásárolni.

Próbáltam MIZO 3,5% dobozos tejjel, abból is finom lesz, de ez 4-5 nap után hajlamos savóra-alvadékra kis mértékben szétválni.
A "tanyatejet" drágábban vásárlom, de így is megéri, mert az utóérlelés alatt ízben és állagban folyamatosan javul, nemesedik.
2023. 06. 02. -
Minden rendben volt.
2023. 02. 18. -
Valóban, a leírásnak megfelelően kellemesen savas és krémes kefír készült, teljes, házi tej felhasználásával.
2023. 01. 27. -
Ezek után nem veszek tejfölt a boltból
2023. 01. 03. -
2022. 12. 05. -
Először készítettem kefirt, nagyon finom lett. A hamis tejföl készítését is kipróbáltam, tényleg olyan mint egy jó tejföl.
2022. 11. 15. -
Nagyon jó kefír készíthető belőle.