Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
9.300 Ft
Menny.:db
kefir kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Kefir kultúra - 1.000 literhez

9.300 Ft
ömlesztett
Menny.:db
Rendelhető 30 db

Leírás

Nagyon finom, nagyon egészséges, nagyon könnyen elkészíthető....
A kapszula megfelelő arányban tartalmazza a kefir készítéséhez szükséges gombák és baktériumok keverékét. Közepesen szénsavas kaukázusi típusú kefir készíthető segítségével.
Hőoptimuma 20-24 °C
Adagolása: 1 kapszula 10 liter tejhez ajánlott
Mélyhűtőben 1évig megőrzi minőségét.
összetevők:
Debaryomyces hansenii
Lactoccocus lactis cremoris
Lactoccocus lactis
Lactoccocus biovar diacetylactis
Streptococcus thermophilus
Leuconostoc mesenteroides
inulin (prebiotikus növényi rost)

készítése:
Készítheted bolti tejből, vagy házi tejből. A kapszula tartalmát oldd fel kis mennyiségű langyos tejben.  Melegítsd fel a tejet 24°C -ra, majd alaposan keverd össze a kultúrával. Fedett edényben tedd 20-24°C-os helyre a lakásban. ( pl. szekrény teteje)
24 óra alatt elkészül, nagyon finom lesz! Hűtőszekrényben hosszan eláll.
A nyers tejet készítés előtt pasztörizálni szükséges!

bővebben a kefír készítésről ›››