Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
3.500 Ft
Menny.:db
Mezofil starter kultúra ömlesztve - 500 literhez
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Mezofil starter kultúra ömlesztve - 500 literhez

3.500 Ft
ömlesztett
Menny.:db
Rendelhető 100 db

Leírás

Mezofil hőmérsékleten savanyító és aromatermelő starter kultúra. A legtöbb sajt, vaj, tejföl, aludttej alapvető savanyító baktérium keveréke. A mezofil tejsav termelő baktériumok alapozzák meg a legtöbb tejterméket, és gondoskodnak hosszú eltarthatóságról is.
Három mezofil baktérium törzset tartalmaz: Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris és Lactococcus diacetylactis.
Finom, tiszta, erőteljes aromákat készít optimális savanyodás mellett.
Bővebben a baktériumokról

Felhasználása:
Lágy sajtok, friss sajtok, félkemény-keménysajtok, vaj, túró, kék zöld és fehér penésszel érő sajtokhoz. Jól kombinálható más aroma és textura képző kultúrákkal.
Kapszulánként 10 liter tej bekultúrázásához ajánljuk.

Tárolása: -18°C és +4°C között

Ha mélyhűtőben tárolod, felhasználás előtt egy órával tedd szobahőmérsékletű helyre!