Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.150 Ft
Menny.:db
mezofil starter sajtkultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Mezofil starter kultúra - YoBiotik - 5 db

1.150 Ft
:
Menny.:db

Mezofil starter sajtkultúra

Mezofil hőmérsékleten savanyító és aromatermelő starter kultúra. A legtöbb sajt, vaj, tejföl, aludttej alapvető savanyító baktérium keveréke. A mezofil tejsav termelő baktériumok alapozzák meg a legtöbb tejterméket, és gondoskodnak hosszú eltarthatóságról is.
Három mezofil baktérium törzset tartalmaz: Lactococcus lactis, Lactococcus cremoris és Lactococcus diacetylactis.
Finom, tiszta, erőteljes aromákat készít optimális savanyodás mellett.

Bővebben a baktériumokról

Rendelhető 115 db

Leírás

Összetevők:
- Lactococcus lactis subsp. lactis
- Lactococcus lactis subsp. cremoris
- Lactococcus lactis subsp. lactis biovar. diacetylactis
- Leuconostoc mesenteroides 
- Leuconostoc pseudomesenteroides
- Inulin (növényi rost)
- Hordozó anyag: laktóz

Felhasználása:
tejföl, lágy sajtok, friss sajtok, félkemény-keménysajtok, vaj, túró, kék zöld és fehér penésszel érő sajtokhoz. Jól kombinálható más aroma és textura képző kultúrákkal.
Kapszulánként 10 liter tej bekultúrázásához ajánljuk.

Tárolása: -18°C és +4°C között

Ha mélyhűtőben tárolod, felhasználás előtt egy órával tedd szobahőmérsékletű helyre!

 

Vélemények

5.00
12 értékelés
12
0
0
0
0
2023. 03. 06. -
2023. 03. 02. -
Tartottam a sajtkészítéstől, de ezekkel az anyagokkal és receptekkel olyan sikerélményt vásároltam ami az egész családnak örömet okoz.
Köszönöm
2023. 02. 28. -
Finom sajt készíthető a segítségével.
2023. 01. 31. -
A megrendelt termékeket hibátlanul megkaptam. Köszönöm. Jelenleg még csak a mezofil Starter kulturáról és a tejoltó enzimről tudok beszámolni. A többi termékről majd a használatuk után írok.
Még csak ma, vagyis január 31.-én jutottam odáig, hogy sajtot készítsek, mivel a házitejet meg kellett rendelnem elötte. és első sajtkészítő lévén, a leírásokat is át kellett jól tanulmányoznom, hogy minden flottul menjen.
Ma a legkönnyebben készíthető gomolya sajttal kezdtem 5 l. tejből csupán, mondván, ha nem sikerül, ne sok tej menjen pocsékba.
Nos, eddig szuper jó, jelenleg a formákban vannak, préselődnek. ( több kisebbet készítettem) Holnap, II.1-én mennek a sófürdőbe.
Bízom benne, hogy a többi termékkel is meg leszek elégedve!
Köszönettel: Kisfalvi Klára
2023. 01. 22. -
2022. 12. 17. -
Nagyon jó termék
2022. 12. 13. -
Nagyon hasznos volt az előkészítésben.
2022. 12. 13. -
Nagyon jó a termék
2022. 12. 12. -
Hibátlanul dolgozik, finom ízeket hozott ki a sajtból.
2022. 11. 27. -
Nagyon jó!
2022. 11. 15. -
Ezután fogom kipróbálni.Nagyon sok jót hallottam róla.
2022. 11. 15. -
Nagyon jó