Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kékpenészes sajtkultúra, YoBiotik - 10 db
2.950 Ft
Menny.:db
Kékpenészes sajtkultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Kékpenészes sajtkultúra, YoBiotik - 10 db

2.950 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 148

Kékpenészes sajtok kultúrája.

recept a sajtkultúrához

nagyobb kiszerelés, ömlesztve

tiszta kékpenész

Kéksajt készítő online tanfolyam

Rendelhető 82 db

Leírás

Ez a sajtkultúránk is megújult, kiegészítettük egy új baktériummal:
A Leuconostoc mesenteroides felszabadítja az aromákat, vajas ízeket fejleszt, és kinyitja az éréshez szükséges oxigén csatornákat.
Összetevők:
- Penicillium roqueforti
- Leuconostoc mesenteroides
- Lactococcus lactis
- Lactococcus cremoris
- Lactococcus diacetylactis

- Inulin
- Baktérium hordozó: 
maltodextrin, laktóz

A sajt érése során fontos szerepe van az aroma képzésben, a jellegzetes sajttextura kialakulásban.
Többek között ezek a sajtok készülnek kékpenészes érleléssel: Márvány sajt, Roquefort, Gorgonzola, Stilton, Danish Blue, Cabarales.
Felhasználáskor a kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben oldd fel a kultúrát. Majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
1 kapszula 10 liter tejhez ajánlott.

Vélemények

1.00
1 értékelés
0
0
0
0
1
2023. 08. 09. -
Sajnos (2023.08.09.) nincs/nem volt feltüntetve a terméklapon, hogy a baktériumok hordozó anyaga laktóz. Maltodextrin volt megadva. Ennek tudatában rendeltem, ám a kapott csomagon hordozóanyagként a laktóz szerepel. Így nem tudom felhasználni. Az értékelésem nem a terméknek szól, hanem a téves információt tartalmazó webshopnak.