Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.200 Ft
Menny.:db
Kékpenészes sajtkultúra, YoBiotik - 5 db
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Kékpenészes sajtkultúra, YoBiotik - 5 db

1.200 Ft
kiszerelés:
Menny.:db
Szállítási díj: 991 Ft
Rendelhető 13 db

Leírás

Kékpenészes sajtok kultúrája
Ez a sajtkultúránk is megújult, kiegészítettük egy új baktériummal:
A leuconostoc mesenteroides felszabadítja az aromákat, vajas ízeket fejleszt, és kinyitja az éréshez szükséges oxigén csatornákat.
Összetevők:
Penicillium Roqeforti
Leuconostoc mesenteroides
Lactococcus lactis
Lactococcus cremoris
Lactococcus diacetylactis.
Inulin, maltodextrin

A sajt érése során fontos szerepe van az aroma képzésben, a jellegzetes sajttextura kialakulásban.
Többek között ezek a sajtok készülnek kékpenészes érleléssel: Márvány sajt, Roquefort, Gorgonzola, Stilton, Danish Blue, Cabarales,
Felhasználáskor a kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben oldd fel a kultúrát. Majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
1 kapszula 10 liter tejhez ajánlott.

Kiszerelések:
kapszulázva: 5, 10, 20, 50, 100
ömlesztve: 500 és 1000 liter tejhez