Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.200 Ft
Menny.:db
Kékpenészes sajtkultúra kultúra roquefort, gorgonzola, márványsajt
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Kékpenészes sajtkultúra, YoBiotik - 5 db

1.200 Ft
kiszerelés:
Menny.:db

Kékpenészes sajtok kultúrája.

recept a sajtkultúrához

nagyobb kiszerelés, ömlesztve

tiszta kékpenész

Rendelhető 53 db

Leírás

Ez a sajtkultúránk is megújult, kiegészítettük egy új baktériummal:
A Leuconostoc mesenteroides felszabadítja az aromákat, vajas ízeket fejleszt, és kinyitja az éréshez szükséges oxigén csatornákat.
Összetevők:
- Penicillium roqeforti
- Leuconostoc mesenteroides
- Lactococcus lactis
- Lactococcus cremoris
- Lactococcus diacetylactis

- Inulin
- Baktérium hordozó: 
maltodextrin

A sajt érése során fontos szerepe van az aroma képzésben, a jellegzetes sajttextura kialakulásban.
Többek között ezek a sajtok készülnek kékpenészes érleléssel: Márvány sajt, Roquefort, Gorgonzola, Stilton, Danish Blue, Cabarales.
Felhasználáskor a kapszulát húzd szét és kevés langyos vízben oldd fel a kultúrát. Majd ezt a vizes oldatot öntsd hozzá a tejhez, és alaposan keverd össze.
1 kapszula 10 liter tejhez ajánlott.

Letölthető receptek