Leírás
A fermentáló baktérium kultúra keveréket úgy állítottuk össze, hogy megfelelő savanyodást biztosító törzsek mellett az aromák fejlődését elősegítő baktériumok is fermentálják a zöldségeidet. A tasakokban 8 baktérium törzs sokszínű erőteljes keveréke található.
Ajánljuk növényi alapanyagok sajtszerű fermentálásához is. Zöldségek, magvak, termények és gyümölcsök fermentálásához.
Miért érdemes startert keveréket használni növényi alapanyagok erjesztéséhez?
- nincs félrement erjedés, garantált a minőség
- az erős baktérium törzsek kiszámítható módon fognak erjeszteni
- roppanós, egészséges állagú zöldségek
- fergeteges aromák és illatok
- starter használatával még tartósabbak lehetnek az ételek
- kevés sóval, vagy só nélkül is tökéletes erjedés
- savanyítási lehetőség magas hőfokon (42-46°C)
- főtt, vagy sült alapanyagok fermentálása
Összetevők:
Lactococcus Lactis subsp. Lactis
Lactococcus Lactis subsp. Cremoris
Lactococcus Lactis subsp. Lactis biovar. diacetylactis
Leuconostoc Mèsenteroides
Leuconostoc Pseudomesenteroides
Streptococcus Salivarius subsp. Thermophilus
Lactobacillus Delbrueckii subsp. Bulgaricus
Lactobacillus Helveticus
Inulin (növényi rost)
Baktériumok hordozó anyagai: szacharóz, maltodextrin