Leírás
A fermentáló baktérium kultúra keveréket úgy állítottuk össze, hogy megfelelő savanyodást biztosító törzsek mellett az aromák fejlődését elősegítő baktériumok is fermentálják a zöldségeidet. A tasakokban 8 baktérium törzs sokszínű erőteljes keveréke található.
Ajánljuk növényi alapanyagok sajtszerű fermentálásához is. Zöldségek, magvak, termények és gyümölcsök fermentálásához.
Miért érdemes startert keveréket használni növényi alapanyagok erjesztéséhez?
- nincs félrement erjedés, garantált a minőség
- az erős baktérium törzsek kiszámítható módon fognak erjeszteni
- roppanós, egészséges állagú zöldségek
- fergeteges aromák és illatok
- starter használatával még tartósabbak lehetnek az ételek
- kevés sóval, vagy só nélkül is tökéletes erjedés
- savanyítási lehetőség magas hőfokon (42-46°C)
- főtt, vagy sült alapanyagok fermentálása
Összetevők:
Streptococcus Salivarius subsp. Thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp.Bulgaricus
Lactococcus Lactis subsp. Lactis
Lactococcus Lactis subsp. Cremoris
Lactococcus Lactis subsp. Lactis biovar. diacetylactis
Inulin (növényi rost)
Baktériumok hordozó anyagai: szacharóz, maltodextrin
Vélemények
Nincs félrement erjedés.
Azóta csak evvel!
Köszönöm: Ékes Orsi
Külön kiemelném, hogy az így készített zöldségek egy része egész más tud lenni, mint a "vad fermentálással" készített. Ettem már pl. zalai savanyított tarlórépát, és fermentáltam én is ezzel a kultúrával. Mindkettő nagyon jó, de mivel ebben a kultúrában van az ízekért is felelős baktérium, ezért az általam fermentált tarlórépában hangsúlyosabb volt a tormás íz és illat, mint a zalából hozott kész termékben. Most épp fermentált cékla ivólevet is készítettem, az is nagyszerű lett, egyszerre hordozza a nyers cékla illat és íz jegyeit, valamint a finoman irányított fermentálás által hozzáadott íz és illat jegyeket.
Szerintem nagyon is érdemes használni. Egyrészt finom és egészséges, másrészt nagyszerű dolog olyan savanyúságot enni, amihez az ember gondosan válogatja az alapanyagot, és kis befektetett munkával jó élelmiszert készít belőle.
Csillagos ötöst érdemel, summa cum laude, csak superlativusokban tudok róla beszélni.
Növényi kesu tejföl készítésére használtam, nagyon finom lett!
Elégedett vagyok vele!