Leírás
Megújult brie kultúránk kiegészült Geotrichum Candidum érlelő kultúrával.
Milyen baktériumok és gombák szükségesek egy igazán kiváló brie készítéséhez? Mezofil savanyító törzsek, a sajttej és sajttészta savanyításához. Penicillium Camemberti (Penicillium Candidum) a fehér camembert-bunda ebből lesz. Geotrichum Candidum az érés segítéséhez. Brevibacterium linens az enyhén rúzsos aromák létrehozásához. Helveticus és Delbrueckii a mélyebb aromák termeléséhez.
A sajtkultúrán nem fog múlni, a lehető legjobb keveréket kísérlelteztük ki hozzá.
baktérium törzsek a keverékben:
Lactococcus lactis subsp. lactis
Lactococcus lactis subsp cremoris
Lactococcus lactis subsp biovar diacetylactis.
Lactobacillus helveticus
Lactobacillus delbrueckii
Penicillium Camemberti (fehér penész)
Geotrichum Candidum (érlelő kultúra)
Brevibacterium Linens (rúzskultúra - aroma termelő)