Gasztronorm (GN) szabványredszer az ételek készítésere, tárolására, szállítására kifejlesztett edénycsalád méreteit és anyagminőségét írja le. Praktikusan használható tejtermékek készítésekor is, mert szögletes formája miatt jól kihasználható a hely az asztalon, hűtőben, állványon-polcon.
Mérete illeszkedik a thermodobozokba, thermoládákba, így praktikusan megoldható a dunsztolás a joghurtok, gyúrt sajtok, lekvárok, szörpök, szószok készítésekor.
csepegtető edénynek
sózó edénynek
tároló edénynek
dunsztolásához (thermo ládával): joghurt, gyúrtsajt, cheddar, krémsajt, túró, lekvár, szörp stb.. készítéséhez
szállító edénynek
praktikus kombináció perforált GN edénnyel
anyaga: mélyhúzott rozsdamentes acél
mérete: 530 x 325m
100 mm mély: 13,3 liter
Erős és vastag fala ellenáll az élelmiszeriparban előforduló savakkal, lúgokkal szemben, de érzékeny lehet az erős takarító szerekre, citromsavra, és a kálcium kloridra. Sófürdő készítésre alkalmas, de a sajtok száraz sózáshoz inkább műanyag, vagy fa edényeket, táblákat használj.