Leírás
Ajánlott technológia:
- nyers tej termizálása 92-95°C-on 10 perc hőntartással
- hűtés 46-48°C-ra
- beoltás YB1 kultúrával (a kultúrát kevés langyos vízben előre feloldva)
- hőntartás, dunsztolás 45-47°C-on 4-7 óra, a kívánt savanyúsági szint eléréséig
- utóérlelés, szilárdítás hűtőszekrényben legalább 6 órán keresztül
Ezután már csak lassú folyamatok zajlanak a joghurtban, aromái 1-2 nap hűtött érleléssel még tovább finomodnak.
Ajánlott beoltási dózis a joghurt fajtájától, és a technológiától függően:
100L = 100-200 liter tej beoltásához
500L = 500-1000 literhez
1000L = 1000-2000 literhez
Vélemények
2023. 07. 16.
-
2023. 07. 05.
-
2023. 06. 14.
-
Krémes, finom joghurt készíthető vele!
2023. 03. 28.
-
Nagyon jó termék
2023. 03. 14.
-
Kiváló görögjoghurtot készítek belőle. Az egész család imádja.
2023. 02. 13.
-
Sajnos beleválasztottam a rendelésnél, mert ömlesztett nagy mennyiségű tejhez való kultúrát rendeltem. Én viszont csak pár l tejből akartam joghurtot. Ennek ellenére, telefonos segítséget kértem,és végül fantasztikus ízű és illatú natúr joghurtom lett! Picit hígabb, mint a bolti, de fantasztikus termék! Már alig van belőle!
2023. 02. 08.
-
Vegán joghurt készítettem. Pörfikt lett
2022. 12. 09.
-
Kitűnő termék, finom kemény joghurt.
2022. 12. 04.
-
Finom lett a joghurt. Jó lett volna egy pici mérőkanál, mivel 1 L tejet oltok be egyszerre.
2022. 11. 13.
-
Eddig egy alkalommal használtam, nagyon finom, jó állagú joghrurt lett belőle.