Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
YB1 joghurt kultúra ömlesztve - 100 literhez
2.700 Ft
Menny.:db
YB1 joghurt kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

YB1 joghurt kultúra ömlesztve - 100 literhez

2.700 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 136

Ömlesztett kiszerelésű YB1 joghurt kultúra

Kiváló minőségű probiotikus, bulgár típusú joghurt készítéséhez. Egyenletes texturájú, krémes joghurtot alvaszt, amely illat és ízgazdag, nagyon egészséges.
Önmagában is nagyon finom, amiből könnyedén készülhet ivójoghurt, görög joghurt, tzatziki öntetet, saláta öntet, joghurt krém, gyümölcsjoghurt stb.
100 liter tej beoltásához 5-10 g az ajánlott kultúra mennyiség.
Szereti a kecsketejet, jól savanyítja a kecsketej joghurtot is!


összetevői:
- Streptococcus termophilus
- Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- baktériumok hordozóanyaga: laktóz

teljes aktivitását +4°C-on belül tárolva őrzi meg

Rendelhető 100 db

Leírás

Ajánlott technológia:

- nyers tej termizálása 92-95°C-on 10 perc hőntartással
- hűtés 46-48°C-ra
- beoltás YB1 kultúrával (a kultúrát kevés langyos vízben előre feloldva)
- hőntartás, dunsztolás 45-47°C-on 4-7 óra, a kívánt savanyúsági szint eléréséig
- utóérlelés, szilárdítás hűtőszekrényben legalább 6 órán keresztül

Ezután már csak lassú folyamatok zajlanak a joghurtban, aromái 1-2 nap hűtött érleléssel még tovább finomodnak.

Ajánlott beoltási dózis a joghurt fajtájától, és a technológiától függően:
100L = 100-200 liter tej beoltásához
500L = 500-1000 literhez
1000L = 1000-2000 literhez

Vélemények

4.90
10 értékelés
9
1
0
0
0
2023. 07. 16. -
2023. 07. 05. -
2023. 06. 14. -
Krémes, finom joghurt készíthető vele!
2023. 03. 28. -
Nagyon jó termék
2023. 03. 14. -
Kiváló görögjoghurtot készítek belőle. Az egész család imádja.
2023. 02. 13. -
Sajnos beleválasztottam a rendelésnél, mert ömlesztett nagy mennyiségű tejhez való kultúrát rendeltem. Én viszont csak pár l tejből akartam joghurtot. Ennek ellenére, telefonos segítséget kértem,és végül fantasztikus ízű és illatú natúr joghurtom lett! Picit hígabb, mint a bolti, de fantasztikus termék! Már alig van belőle!
2023. 02. 08. -
Vegán joghurt készítettem. Pörfikt lett
2022. 12. 09. -
Kitűnő termék, finom kemény joghurt.
2022. 12. 04. -
Finom lett a joghurt. Jó lett volna egy pici mérőkanál, mivel 1 L tejet oltok be egyszerre.
2022. 11. 13. -
Eddig egy alkalommal használtam, nagyon finom, jó állagú joghrurt lett belőle.