Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.450 Ft
Menny.:db
YB1 joghurt kultúra ömlesztve - 100 literhez
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

YB1 joghurt kultúra ömlesztve - 100 literhez

1.450 Ft
ömlesztett
Menny.:db
Rendelhető 21 db

Leírás

Lejárata: 2020 december
Ömlesztett kiszerelésű YB1 joghurt kultúra

Kiváló minőségű, probiotikus, bulgár típusú joghurt készítéséhez. Egyenletes texturájú, krémes joghurtot alvaszt, amely illat és ízgazdag, nagyon egészséges.
Önmagában is nagyon finom, amiből könnyedén készülhet ivójoghurt, görög joghurt, tzatziki öntetet, saláta öntet, joghurt krém, gyümölcsjoghurt stb.
100 liter tej beoltásához 2-4g. az ajánlott kultúra mennyiség.

összetevői:
- streptococcus termophilus
- lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- baktériumok hordozó anyaga: laktóz

teljes aktivitását +4°C-on belül tárolva őrzi meg
Ajánlott technológia:
- nyers tej termizálása 92-95°C-on 10 perc hőntartással
- hűtés 46-48°C-ra
- beoltás YB1 kultúrával (a kultúrát kevés langyos vízben előre feloldva)
- hőntartás, dunsztolás 45-47°C-on 4-6 óra, a kívánt savanyúsági szint eléréséig
- utóérlelés, szilárdítás hűtőszekrényben legalább 6 órán keresztül
 Ezután már csak lassú folyamatok zajlanak a joghurtban, aromái 1-2 nap hűtött érleléssel még tovább finomodnak.
Lassú utósavanyodás jellemző rá, ezért 18 napon át megőrzi tökéletes minőségét, állagát.
Ajánlott beoltási dózis a joghurt fajtájától, és a technológiától függően:
100L = 100-200 liter tej beoltásához
500L = 500-1000 literhez
1000L = 1000-2000 literhez