Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
YB1 joghurt kultúra ömlesztve - 100 literhez
2.800 Ft
Menny.:db
YB1 joghurt kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

YB1 joghurt kultúra ömlesztve - 100 literhez

2.800 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 140

Ömlesztett kiszerelésű YB1 joghurt kultúra 5 gramm / 100 liter

Kiváló minőségű probiotikus, bulgár típusú joghurt készítéséhez. Egyenletes texturájú, krémes joghurtot alvaszt, amely illat és ízgazdag, nagyon egészséges.
Önmagában is nagyon finom, amiből könnyedén készülhet ivójoghurt, görög joghurt, tzatziki öntetet, saláta öntet, joghurt krém, gyümölcsjoghurt stb.
100 liter tej beoltásához 2,5-5 g az ajánlott kultúra mennyiség.

Szereti a kecsketejet, jól savanyítja a kecsketej joghurtot is!

A kultúra elosztásához (méréséhez) 0,01 grammos mérleg szükséges!

összetevői:
- Streptococcus termophilus
- Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- baktériumok hordozóanyaga: laktóz

teljes aktivitását +4°C-on belül tárolva őrzi meg

Rendelhető 40 db

Leírás

Ajánlott technológia:

- nyers tej termizálása 92-95°C-on 10 perc hőntartással
- hűtés 46-48°C-ra
- beoltás YB1 kultúrával (a kultúrát kevés langyos vízben előre feloldva)
- hőntartás, dunsztolás 45-47°C-on 4-7 óra, a kívánt savanyúsági szint eléréséig
- utóérlelés, szilárdítás hűtőszekrényben legalább 6 órán keresztül

Ezután már csak lassú folyamatok zajlanak a joghurtban, aromái 1-2 nap hűtött érleléssel még tovább finomodnak.

Ajánlott beoltási dózis a joghurt fajtájától, és a technológiától függően:
100L = 100-200 liter tej beoltásához
500L = 500-1000 literhez
1000L = 1000-2000 literhez

Vélemények

4.67
15 értékelés
12
1
2
0
0
2024. 06. 12. -
Sajnos nem okozott kellemes meglepetést. Az ajánlott mennyiség dupláját tettem eleve a tejhez (bizalmatlan voltam). Az elkészítés módja betűről betűre betartva, másnap reggel viszont csalódva tapasztaltam, hogy a várt sűrű joghurt helyett ívójoghurt sűrűségű várt az üvegben.Két nap múlva szedtem elő a következő üveggel, hogy hatástalanítom némi cseresznyével a turmixban. Ekkor viszont már határozottan besűrűsödve ,valódi kanalazható joghurt várt. Bár nem az a görög joghurt jelleg,ami igazán sűrű és krémes ,amit megszoktam a kapszulás kiszerelésnél. Én visszavárom a"kapszulást", ez ugyan használható, de nem az igazi.
2024. 04. 24. -
Vélemény, ha már ennyire erőltetik, egyelőre csak annyi van, hogy tán nem ártott volna jelezni a terméklapon, hogy a 100-200 liter joghurthoz ajánlott termék csak pár gramm, így hacsak nem legalább 50 literes adagok készítése a cél, század-grammos mérleg nélkül nem lehet megbízhatóan boldogulni a termékkel.
Ha jelezték volna, megrendeltem volna azt is az oldalról, ...és lett volna módom kipróbálni a terméket is, és annak tapasztalatait lett volna lehetőségem megosztani itt.
2024. 03. 19. -
Évek óta hadználom, remekül működik.
2024. 02. 11. -
2023. 10. 23. -
Néhány hónapja használom házitejhez, csoda finom joghurt készül belőle.Előzőleg boltban kapható élőflórás joghurttal oltottam be a tejet, össze sem lehet hasonítani a kétféle joghurtot, az YB1-es kultúra végeredménye igazi, nagyon finom, egészséges joghurt.
2023. 07. 16. -
2023. 07. 05. -
2023. 06. 14. -
Krémes, finom joghurt készíthető vele!
2023. 03. 28. -
Nagyon jó termék
2023. 03. 14. -
Kiváló görögjoghurtot készítek belőle. Az egész család imádja.
2023. 02. 13. -
Sajnos beleválasztottam a rendelésnél, mert ömlesztett nagy mennyiségű tejhez való kultúrát rendeltem. Én viszont csak pár l tejből akartam joghurtot. Ennek ellenére, telefonos segítséget kértem,és végül fantasztikus ízű és illatú natúr joghurtom lett! Picit hígabb, mint a bolti, de fantasztikus termék! Már alig van belőle!
2023. 02. 08. -
Vegán joghurt készítettem. Pörfikt lett
2022. 12. 09. -
Kitűnő termék, finom kemény joghurt.
2022. 12. 04. -
Finom lett a joghurt. Jó lett volna egy pici mérőkanál, mivel 1 L tejet oltok be egyszerre.
2022. 11. 13. -
Eddig egy alkalommal használtam, nagyon finom, jó állagú joghrurt lett belőle.