Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
YB1 joghurt kultúra ömlesztve - 5.000 literhez
93.150 Ft
Menny.:db
YB1 joghurt kultúra
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

YB1 joghurt kultúra ömlesztve - 5.000 literhez

93.150 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 4658

Ömlesztett kiszerelésű YB1 joghurt kultúra 250 gramm / 5000 liter

Kiváló minőségű probiotikus, bulgár típusú joghurt készítéséhez. Egyenletes texturájú, krémes joghurtot alvaszt, amely illat és ízgazdag, nagyon egészséges.
Önmagában is nagyon finom, amiből könnyedén készülhet ivójoghurt, görög joghurt, tzatziki öntetet, saláta öntet, joghurt krém, gyümölcsjoghurt stb.
100 liter tej beoltásához 2,5-5 g az ajánlott kultúra mennyiség.
Szereti a kecsketejet, jól savanyítja a kecsketej joghurtot is!

A kultúra elosztásához (méréséhez) 0,01 grammos mérleg szükséges!

összetevői:
- Streptococcus termophilus
- Lactobacillus delbrueckii subs. bulgaricus
- baktériumok hordozóanyaga: laktóz

teljes aktivitását +4°C-on belül tárolva őrzi meg

Rendelhető 26 db

Leírás

Ajánlott technológia:

- nyers tej termizálása 92-95°C-on 10 perc hőntartással
- hűtés 46-48°C-ra
- beoltás YB1 kultúrával (a kultúrát kevés langyos vízben előre feloldva)
- hőntartás, dunsztolás 45-47°C-on 4-7 óra, a kívánt savanyúsági szint eléréséig
- utóérlelés, szilárdítás hűtőszekrényben legalább 6 órán keresztül

Ezután már csak lassú folyamatok zajlanak a joghurtban, aromái 1-2 nap hűtött érleléssel még tovább finomodnak.

Ajánlott beoltási dózis a joghurt fajtájától, és a technológiától függően:
100L = 100-200 liter tej beoltásához
500L = 500-1000 literhez
1000L = 1000-2000 literhez

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2024. 03. 04. -
Sziasztok!
Kitűnő joghurt készíthető belőle nagyon gyorsan és egyszerűen. Lágy krémes és sokáig eláll a megfelelő körülmények között. A másik, hogy sört is nagyon jól tud savanyítani, csak ajánlani tudom.

Köszi