Leírás
minőségét megőrzi: 2022 március
Joghurt kultúra keverék enyhén savanykás, sűrű joghurtok készítéséhez.
A csomagban 250DCU (~30 gramm) kultúra mennyiség található, ami 1250-2500 liter joghurt készítéséhez elegendő
Adagolása: 10-20DCU/100 liter tej (1,2-2,4 gramm /100 liter tej)
A DCU a Danisco saját mértékegysége a szükséges kultúra-dózis meghatározására. DCU=Danisco Cultures Units
DVI (közvetlen beoltásra)
LYO (fagyasztva szárított)
összetevői:
- streptococcus termophilus
- lactobacollus delbrueckii subs. bulgaricus
- szacharóz
- maltodextrin
teljes aktivitását +4°C-on belül tárolva őrzi meg
Ajánlott technológia:
- friss tej termizálása 92°C / 10 perc
- gyors visszahűtés 45-46°C (csőspirállal vagy vízfürdőben stb.)
- kultúra feloldása kevés langyos vízben
- alapos elkeverés a tejben
- dunsztolás 3,5 - 6 órán keresztül, a szükséges savanyodási szint eléréséig
- utóérlelés, szilárdítás hűtőszekrényben legalább 6 óra
- tárolás hűtőszekrényben