Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Laktáz - laktóz bontó enzim 500 mL
9.500 Ft
Menny.:db
Laktáz enzim
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel
Termék címkék:
enzim laktáz laktóz bontó

Laktáz - laktóz bontó enzim 500 mL

9.500 Ft
:
500 ml
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 476

Folyékony laktáz enzim - 500 ml

Tárolása: hűtőszekrényben
adagolása: 1 ml / 1 Literhez (fecskendőt adunk minden üveghez)
aktivitása: 5200 NLU / g

A laktóz érzékenység az emésztéshez szükséges laktáz enzim hiányából ered. Erre kínál megoldást a folyékony laktáz enzim, amely a tejcukor bontását még a tejtermék fogyasztása előtt elvégzi. Utána a laktóz intoleranciában szenvedők is bátran fogyaszthatnak bármilyen tejterméket.

Rendelhető 39 db

Leírás

A laktáz enzim a vékonybélben található természetes enzim. Ha megszűnik a termelődése a szervezetben, akkor érzékenyek leszünk a laktózra. Ilyenkor komoly kellemetlenségeket tud okozni a tejtermékek fogyasztása. A laktóz intoleranciáról bővebben itt olvashatsz!

A folyékony laktáz enzim tejbe adagolása után 24 óra alatt lebontja laktózt ezzel bárki számára fogyasztható formába hozva a tejcukrot. Ez egy egyszerű folyamat, a laktózból galaktóz és glükóz, azaz egyszerű cukrok lesznek. laktáz enzim

Az adagolása gyerekjáték. 1 mL laktáz enzim 1 Liter 5-8 °C-os tejben lévő laktóz lebontásához elegendő. Ez 24 óra alatt megy végbe. Persze a hőmérséklettől és pH-tól nagyban függ a folyamat ideje, így van néhány fontos információ, amit érdemes megismernünk mielőtt belevágunk:

  • Azért adtunk meg 5-8 °C-ot, mert ez a hűtőszekrény hőfoka. Tehát ezt a hőmérsékletet akkor érdemes választani, ha utána csak elfogyasztani tervezzük a tejet. Langyos tejben az enzim sokkal gyorsabban bontja a tejcukrot, de nem kedvez a tej minőségének.
  • Az enzim laktóz bontó képessége folyamatosan nő a hőmérséklet emelkedésével, azonban ilyenkor a baktériumok is jobban érzik magukat. A hőmérsékletet csak akkor emeljük, ha utána feldolgozzuk a tejet. Laktáz enzim hő optimuma
  • A sajtkészítés során az alvadék folyamatosan savanyodik. Az enzim pH=5,5-nél nem képes tovább dolgozni, így mondjuk egy mozzarella készítés során fontos, hogy néhány órával a készítés előtt belekeverjük a tejbe az enzimet.
  • A laktóz lebontásával megkönnyítjük a baktériumok dolgát is, ilyenkor a savanyodás is gyorsabb lesz. Figyelnünk kell nehogy túlsavanyodjon az alvadék.
  • Azokban a tejtermékekben, melyek tejsavas alvadással készülnek (joghurt, kefir, aludttej) a laktáz enzimet elegendő a baktériumokkal egyidőben a tejbe keverni, de kiindulhatunk előzőleg már laktázzal kezelt tejből is.
  • A hosszan érlelt sajtokban természetes úton elfogy a laktóz, mert a tejsav baktériumok elfogyasztják, ezért a 30 napon túl érlelt sajtok laktóz mentesnek számítanak.
  • Elsősorban azoknak ajánljuk ezt az enzimet, akik laktóz mentes tejet szeretnének inni, vagy laktóz mentes gomolyát és egyéb friss tejtermékeket szeretnének készíteni.
  • Akik biztosra szeretnének menni és más sajtokhoz, joghurthoz, kefirhez is hozzá szeretnék adni a laktáz enzimet, nyugodtan megtehetik, viszont érdemes arra odafigyelni, hogy a baktériumok így könnyebben jutnak táplálékhoz, ezért gyorsabban is savanyítanak.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.