Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.450 Ft
Menny.:db
Laktáz enzim
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel
Termék címkék:
enzim laktáz laktóz bontó

Laktáz - laktóz bontó enzim 50 mL

2.450 Ft
Menny.:db
A laktóz érzékenység a szervezetben lévő laktáz enzim hiányától alakul ki. Erre kínál kompromisszummentes megoldást folyékony laktáz enzimünk. Ebből a folyadékból néhány csepp elvégzi a munkát a szervezetünk helyett és lebontja a laktózt. Ezzel a laktóz intoleranciában szenvedők is bátran fogyaszthatnak bármilyen tejterméket.
Rendelhető 12 db

Leírás

A laktáz enzim a vékonybélben is előforduló 100%-ban természetes enzim. Ha megszűnik ennek az enzimnek a termelése a szervezetben, akkor sajnos laktóz érzékenyek leszünk. Ilyenkor komoly kellemetlenségeket tud okozni a tejtermékek fogyasztása. A laktóz intoleranciáról bővebben itt olvashatsz!

A folyékony laktáz enzim tejbe adagolása után 24 óra alatt lebontja laktózt ezzel bárki számára fogyasztható formába hozva a tejcukrot. Ez egy egyszerű folyamat, a laktózból galaktóz és glükóz, azaz egyszerű cukrok lesznek. laktáz enzim

Az adagolása gyerekjáték. 1 mL laktáz enzim 1 L 5-8 °C-os tejben lévő laktóz lebontásához elegendő. Ez 24 óra alatt megy végbe. Persze a hőmérséklettől és pH-tól nagyban függ a folyamat ideje, így van néhány fontos információ, amit fontos megismernünk mielőtt belevágunk:

  • Azért adtunk meg 5-8 °C-ot, mivel így biztosan nem savanyodik meg a tej. Tehát ezt a hőmérsékletet akkor érdemes választani, ha utána csak elfogyasztani tervezzük a tejet.
  • Az enzim laktóz bontó képessége folyamatosan nő a hőmérséklet emelkedésével, azonban ilyenkor a baktériumok is jobban érzik magukat. A hőmérsékletet csak akkor emeljük, ha utána feldolgozzuk a tejet. Laktáz enzim hő optimuma
  • A sajtkészítés során az alvadék folyamatosan savanyodik. Az enzim pH=5,5-nél nem képes tovább dolgozni, így mondjuk egy mozzarella készítés során fontos, hogy néhány órával a készítés előtt belerakjuk a tejbe az enzimet.
  • A laktóz lebontásával megkönnyítjük a baktériumok dolgát is, ilyenkor a savanyodás is gyorsabb lesz. Figyelnünk kell nehogy túlsavanyodjon az alvadék.
  • Azokban a tejtermékekben, melyek tejsavas alvadással készülnek (joghurt, kefir) a baktériumok elvégzik a laktóz bontását 24 órán belül.
  • A hosszan érlelt sajtoknál, mint a Parmesan, Comte, Cheddar a kultúrában található baktériumok minden laktózt lebontanak néhány nap alatt, így hosszas érlelés után már biztosan nem tartalmaznak laktózt.
  • Mi elsősorban azoknak ajánljuk ezt az enzimet, akik laktóz mentes tejet szeretnének inni, vagy laktóz mentes gomolyát és egyébb friss tejtermékeket szeretnének készíteni.
  • Akik biztosra szeretnének menni és más sajtokhoz, joghurthoz, kefirhez is hozzá szeretnék adni a laktáz enzimet, nyugodtan megtehetik, viszont érdemes arra odafigyelni, hogy gyorsabb lesz a savanyodás a sajtkészítés során!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.