Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
11.160 Ft
Menny.:db
Zsinóros sajtkáva (8 cm magas)
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Zsinóros sajtkáva - 8 cm magas

11.160 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 991 Ft
Rendelhető 5 db

Leírás

Sajtkáva nagy méretű érlelt sajtok készítéséhez. A zsinór segítségével megfeszíthető, változtatható az átmérője.
Hagyományosan ilyen eszközzel készül az ementáli, a parmezán, comte és számtalan kemény-félkemény sajt.

Használata: Az üst alján összegyűlt alvadék alatt áthúzzák a sajtkendőt, sajtív segítségével. Majd a sajtívet félreteszik, a kendő sarkait összefogva az alvadékot egyben emelik ki.
Nagy segítség a kiemeléshez egy zsinór és csiga. A csurgató asztalon elhelyezett sajtkávába kendővel együtt beleeresztik az sajt alvadékot. A kendő ráncait a káva szélénél körben kihúzkodják, majd a tetején is egyenletesen elrendezik.
A kávát addig húzzák össze, amíg alul és felül kb. 1cm-nyi sáv látszik a sajtkendőbe zárt alvadékból. A tetejére akkora préslapot helyeznek, ami nagyobb mint a káva legnagyobb átmérője. Általában a falra szerelt csavarpréssel préselik a csurgató asztalhoz, de a préseléshez sokféle megoldás terjedt el sajtos régiónként. Ha nem az asztalhoz képest préseled a sajtot, hanem különálló sajtprést használsz, akkor alá is tegyél egy préslapot.
Forgatás: a sajtkávát meglazítod, leveszed a sajtról. A sajtkendőből kibontod a sajtot, megfordítod, és az előre kiterített, meleg savóban előáztatott kendő közepére fekteted. Ráhajtogatod a sajtra  a kendőt és a sajtkávát ráhúzod. A feszítő segítségével ismét addig húzod amíg alul és felül 1-1cm kívül marad, majd folytatod a préselést. A sajtkávát használhatod több kisebb sajt praktikus elkészítéséhez is. A préselés első szakasza sajtkávában történik, majd több darabba vágod a korongot, és kisebb formákban folytatod a préselést. Ez a módszer jobb minőséget eredményez, és rengeteg időt spórolhat vele a készítő. :)

zsinórral beállítható átmérő a 8 cm magas kávánál: 37-43 cm
a 12 cm magas kávánál pedig: 40-48 cm

A 8cm-es kávába kb. 20 kg sajttészta fér, a 12 cm-es kávába kb. 30 kg-os sajt készülhet.

káva magassága: 8 vagy 12 cm ( a termék ára mellett lenyíló listában választhatod)

Anelli kód: P00692