Minél többféle sajtot vágok fel, annál ízletesebb lesz a sajtsaláta. Ez is a megunt, régi sajtok nagy eltüntetője étel.
A sajt szinte bármilyen gyümölccsel nagyon szép kerek ízeket alkotnak.
A gyümölcs savai kihozzák a sajt rejtett ízét.
És az öntet…, a tejszín lágysága, a majonéz karakteres ízével, felöltözteti a sajtokat, szőlőszemeket, kerekké teszi salátánkat.
- 5-5 dkg félkemény, kemény sajt,
- 10 dkg füstölt sajt,
- 10 dkg Brie vagy valamilyen lágysajt
- 1 nagy fürt szőlő, vagy 3 körte,
- 1,5 dl tejszín,
- 2 evőkanál majonéz
- Szerecsendió
- Só
- Cukor
A sajtokat gondosan, aprólékosan pici kockákra vágom. A szőlőt megmosom, leszemezem, ha túl nagyok a szemek, kettévágom.
Ha körtét rakok bele, azt is megmosom, majd apró kockákra vágom. Az öntethez, a tejszínt és a majonéz egy tálban belemérem.
Én imádom a frissen őrölt, reszelt fűszereket. Úgyhogy az egész szerecsendióból belereszelek a tálba, megsózom, pici cukrot hintek rá, és az egészet jól átkeverem.
Hozzáadom az apróra vágott sajtdarabkákat, és a gyümölcsöt.
Még egy utolsó keverés, és már is tálalom a gyönyörű sajtcsodát.