Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sajtsaláta

Panni
Sajtsaláta
A GYÜMÖLCS SAVAI KIHOZZÁK A SAJT REJTETT ÍZEIT
     

Minél többféle sajtot vágok fel, annál ízletesebb lesz a sajtsaláta. Ez is a megunt, régi sajtok nagy eltüntetője étel.  

A sajt szinte bármilyen gyümölccsel nagyon szép kerek ízeket alkotnak.

A gyümölcs savai kihozzák a sajt rejtett ízét.

És az öntet…, a tejszín lágysága, a majonéz karakteres ízével, felöltözteti a sajtokat, szőlőszemeket, kerekké teszi salátánkat.


 

  • 5-5 dkg félkemény, kemény sajt, 
  • 10 dkg füstölt sajt, 
  • 10 dkg Brie vagy valamilyen lágysajt
  • 1 nagy fürt szőlő, vagy 3 körte, 
  • 1,5 dl tejszín, 
  • 2 evőkanál majonéz
  • Szerecsendió
  • Cukor

 

A sajtokat gondosan, aprólékosan pici kockákra vágom. A szőlőt megmosom, leszemezem, ha túl nagyok a szemek, kettévágom.

Ha körtét rakok bele, azt is megmosom, majd apró kockákra vágom. Az öntethez, a tejszínt és a majonéz egy tálban belemérem.

Én imádom a frissen őrölt, reszelt fűszereket. Úgyhogy az egész szerecsendióból belereszelek a tálba, megsózom, pici cukrot hintek rá, és az egészet jól átkeverem.

Hozzáadom az apróra vágott sajtdarabkákat, és a gyümölcsöt.

Még egy utolsó keverés, és már is tálalom a gyönyörű sajtcsodát. 




Tartalomhoz tartozó címkék: sajtsaláta