Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
13.750 Ft
11.500 Ft
Menny.:db
sajthárfa
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Sajthárfa 30cm-es vágófelülettel, 8 húrral (kisebb)

13.750 Ft
11.500 Ft
Menny.:db
Rendelhető Előrendelhető

Leírás

A sajthárfa a sajtkészítés fontos szerszáma, mert alapvetően befolyásolja a készülő sajt minőségét az alvadék-aprítás minősége és sebessége. Az alvadékot felvágjuk, hogy a savó kicsuroghasson az alvadékból. Minél egyenletesebben tudjuk felvágni az alvadékot, annál jobb lesz a sajttészta textúrája, így a sajt minősége és a savóban elfolyó veszteség is kisebb lesz.
Anyaga: rozsdamentes acél váz, acél húrok, réz feszítő csavarok, keményfa nyél
Először lassabb, majd határozott gyors mozdulattal kell a vágást elvégezni.
Ha keményebb sajtot szeretnénk, akkor egészen apróra vágjuk fel az alvadékszemeket a sajthárfa segítségével. Ettől megnő az a felület ahol a savó távozhat az alvadék-szemekből.
Használj alvadék-keverőt, így elkerülheted a szemek összetapadását utómelegítés közben.

vágófelület hossza: 30 cm
vágófelület szélessége: 13,5 cm
Húrozása: 8 húros
Keményfa nyél: 35 cm

Póthúrt és húrfeszítőt email-ben rendelhetsz.

cheese harp, curd cutter,