Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kapros köleskrémmel töltött cukkini

Kapros köleskrémmel töltött cukkini
EGYSZERŰ, KÖNNYŰ, DIÉTÁS ÉTEL
     

  • 20 dkg köles 
  • 20 ml joghurt 1
  • 0 dkg reszelt sajt 
  • 4 db cukkini 
  • 10 dkg vöröshagyma 
  • 2 csomag kapor 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 mokkáskanál borsikafű, 
  • 1 mokkáskanál köménymag, 
  • 1 liter zöldségalaplé 
  • 2 evőkanál olaj 
  • 1 mokkáskanál só

A cukkinit hosszirányban félbevágom, a belsejét pedig kivájom.

Megpucolom a hagymát, és egészen apróra felvágom. A cukkini kivájt belsejét is apróra vágom.

Kevés olajon a hagymát és cukkini belsejét is megpirítom. Közben összezúzott fokhagymát, köménymagot, borsikafüvet és sót teszek hozzá, hogy az egész kellemesen összefőjön.
A kölest kétszeres mennyiségű, zöldség alaplében felteszem főni. Amikor a köles puhára főtt, belekeverem a megpirított hagymás cukkini darabokat, az apróra vágott kaprot és a joghurtot. Ha szükséges, akkor még tovább fűszerezem. Ezzel a masszával betöltjük a cukkinit, és bőven megszórjuk házi reszelt sajttal. 180 °C-on pirosra sütöm 20-25 perc alatt.