- 20 dkg köles
- 20 ml joghurt 1
- 0 dkg reszelt sajt
- 4 db cukkini
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 csomag kapor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál borsikafű,
- 1 mokkáskanál köménymag,
- 1 liter zöldségalaplé
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál só
A cukkinit hosszirányban félbevágom, a belsejét pedig kivájom.
Megpucolom a hagymát, és egészen apróra felvágom. A cukkini kivájt belsejét is apróra vágom.
A kölest kétszeres mennyiségű, zöldség alaplében felteszem főni. Amikor a köles puhára főtt, belekeverem a megpirított hagymás cukkini darabokat, az apróra vágott kaprot és a joghurtot. Ha szükséges, akkor még tovább fűszerezem. Ezzel a masszával betöltjük a cukkinit, és bőven megszórjuk házi reszelt sajttal. 180 °C-on pirosra sütöm 20-25 perc alatt.