Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Rizstejpor - 500 g
3.450 Ft
Menny.:db
Rizstejpor
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Rizstejpor - 500 g

3.450 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 173

100% organikus rizstejpor - 500 g

Segítségével könnyedén készíthetsz finom, tiszta ízű növényi italt, vegán joghurtot és kefirt. Vagy használhatod ételek sűrítéshez, krémesítéséhez.

Ajánlott adagolása rizstejhez: 1 liter vízhez 40-50 g rizstejpor.

Összetevők 100 g termékben: szénhidrátok 91 g :: zsírok 3 g :: rostok 0,8 g :: fehérjék 0,5 g :: sók 0,28 g

Rendelhető 28 db

Leírás

Tulajdonságok:

  • Vegán, organikus
  • Tartósítószer mentes
  • Tiszta, édeskés rizs íz
  • Fehér szín
  • Szabályozható sűrűség
  • Sokszínű alkalmazhatóság
  • Kiválóan alkalmas növényi joghurtokhoz, kefirekhez és krémekhez
  • Főzéshez is alkalmas
  • Vízben oldódik (meleg vízben)
  • Jó alternatíva a tehéntej helyett
  • Hosszú eltarthatúság

Az A4Y joghurt kultúránk és a Natúr joghurt kultúránk egyaránt laktózmentes, és ezzel a termékkel együtt használhatók növényi alapú joghurtokhoz!

Egyszerű növényi joghurt recept:

Hozzávalók:

  1. Keverd össze a rizstejport, a faba fehérjét, a mézet és a meleg vizet
  2. Mixeld homogénre turmixszal, botmixerrel, habverővel, stb...
  3. Melegítsd fel 92-98 °C-ra, kevergetés közben
  4. Hűtsd vissza 43 °C-ra
  5. Add hozzá a joghurtkultúrát
  6. Tartsd ezen a hőmérsékleten 6-8 órán keresztül (használj fermentáló gépet, termoszt, vízfürdőt, vagy bármit, ami segít a hőmérséklet tartásában)
  7. Tedd a hűtőbe egy éjszakára

Ha inkább a savanykásabb joghurtokat szeretsz, akkor az A4Y joghurtkultúrát, ha inkább az édesebb, semlegesebb joghurtokat, akkor a Natúr joghurtkultúrát válaszd.

Összetevők:

100% organikus rizs

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia

1653 kJ / 395 kcal
Zsír 3 g
Ebből telített zsírsav 1 g
Szénhidrát 91 g
Cukor 16 g
Rost 0,8 g
Fehérje 0,5 g
0,28 g

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
2024. 03. 18. -
Éjszaka készítettem első magtejes növényi joghurtomat. 4 litert raktam össze, vegyesen fava - kesu - kókusz - rizs keverékből, melyeket ugyaninnen rendeltem. Egyelőre még a hűtőben pihen, de az már most látszik, hogy az A4Y kultúra szépen behúzta ezt is a megfelelő "zselés" állagra. A magtej előállításnál a leírtakat követtem, 93 C fölé hevítettem az előzőleg botmixerrel 'homogenizált' folyadék alapot, hagytam visszahűlni 40 C környékére, beoltottam, kiporcióztam jól kimosott literes műanyag flakonokba, és kapott 8 órát 42,5 C vízfürdőben. A vízfürdő alatt 10 literes fazékban sous vide rúddal hőszabályozott megoldást értek.