Leírás
Tulajdonságok:
- Vegán, organikus
- Tartósítószer mentes
- Tiszta, édeskés rizs íz
- Fehér szín
- Szabályozható sűrűség
- Sokszínű alkalmazhatóság
- Kiválóan alkalmas növényi joghurtokhoz, kefirekhez és krémekhez
- Főzéshez is alkalmas
- Vízben oldódik (meleg vízben)
- Jó alternatíva a tehéntej helyett
- Hosszú eltarthatúság
Az A4Y joghurt kultúránk és a Natúr joghurt kultúránk egyaránt laktózmentes, és ezzel a termékkel együtt használhatók növényi alapú joghurtokhoz!
Egyszerű növényi joghurt recept:
Hozzávalók:
- 70 g rizstejpor
- 40 g fava fehérje
- 1 mérőkanál A4Y joghurt kultúra vagy Natúr joghurt kultúra
- 1 teáskanál méz vagy cukor (tápanyag a baktériumok számára)
- 1 liter víz
- Keverd össze a rizstejport, a faba fehérjét, a mézet és a meleg vizet
- Mixeld homogénre turmixszal, botmixerrel, habverővel, stb...
- Melegítsd fel 92-98 °C-ra, kevergetés közben
- Hűtsd vissza 43 °C-ra
- Add hozzá a joghurtkultúrát
- Tartsd ezen a hőmérsékleten 6-8 órán keresztül (használj fermentáló gépet, termoszt, vízfürdőt, vagy bármit, ami segít a hőmérséklet tartásában)
- Tedd a hűtőbe egy éjszakára
Ha inkább a savanykásabb joghurtokat szeretsz, akkor az A4Y joghurtkultúrát, ha inkább az édesebb, semlegesebb joghurtokat, akkor a Natúr joghurtkultúrát válaszd.
Összetevők:100% organikus rizs
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia |
1653 kJ / 395 kcal |
Zsír | 3 g |
Ebből telített zsírsav | 1 g |
Szénhidrát | 91 g |
Cukor | 16 g |
Rost | 0,8 g |
Fehérje | 0,5 g |
Só | 0,28 g |
Vélemények
2024. 12. 02.
-
Valóban jó alternatíva a növényi étrend követőinek. Mindig annyit készítünk amennyire szükség van belőle. Kevesebb csomagolóanyag és nulla kidobott mennyiség ( ha a literes bolti nem fogy el szavidőn belül). A csomagoláson szereplő elírás javítható.
2024. 09. 26.
-
Nagyon finom. Én a hagyományos tejpor helyettesítésére kerestem alternatívát, ez tökéletes!
2024. 03. 18.
-
Éjszaka készítettem első magtejes növényi joghurtomat. 4 litert raktam össze, vegyesen fava - kesu - kókusz - rizs keverékből, melyeket ugyaninnen rendeltem. Egyelőre még a hűtőben pihen, de az már most látszik, hogy az A4Y kultúra szépen behúzta ezt is a megfelelő "zselés" állagra. A magtej előállításnál a leírtakat követtem, 93 C fölé hevítettem az előzőleg botmixerrel 'homogenizált' folyadék alapot, hagytam visszahűlni 40 C környékére, beoltottam, kiporcióztam jól kimosott literes műanyag flakonokba, és kapott 8 órát 42,5 C vízfürdőben. A vízfürdő alatt 10 literes fazékban sous vide rúddal hőszabályozott megoldást értek.