Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Fermentáló starter - Yobiotik - tasakos - 12 adag
2.800 Ft
Menny.:db
Zöldség fermentáló 12 adag
Nagyításhoz álljon a képre az egérrel

Fermentáló starter - Yobiotik - tasakos - 12 adag

2.800 Ft
:
Menny.:db
Szerezhető hűségpontok: 140

Fermentáló baktérium keverék növényi sajtok, zöldségek és gyümölcsök savanyításához, irányított erjesztéséhez

Nem tartalmaz glutént, és egyéb allergén összetevőktől is mentes.
A csomag tartalma 12 adag savanyításához elegendő (12 x 1-5 kg.)

Fermentáló gép
Fermentáló - savanyító edény
Kovászos uborka receptje
K
imchi recepet
A fermentálásról bővebben

Rendelhető 870 db

Leírás

A fermentáló baktérium kultúra keveréket úgy állítottuk össze, hogy megfelelő savanyodást biztosító törzsek mellett az aromák fejlődését elősegítő baktériumok is fermentálják a zöldségeidet. A tasakokban 8 baktérium törzs sokszínű erőteljes keveréke található.
Ajánljuk növényi alapanyagok sajtszerű fermentálásához is. Zöldségek, magvak, termények és gyümölcsök fermentálásához.

Miért érdemes startert keveréket használni növényi alapanyagok erjesztéséhez?
- nincs félrement erjedés, garantált a minőség
- az erős baktérium törzsek kiszámítható módon fognak erjeszteni
- roppanós, egészséges állagú zöldségek
- fergeteges aromák és illatok
- starter használatával még tartósabbak lehetnek az ételek
- kevés sóval, vagy só nélkül is tökéletes erjedés
- savanyítási lehetőség magas hőfokon (42-46°C)
- főtt, vagy sült alapanyagok fermentálása

Összetevők:
Streptococcus Salivarius subsp. Thermophilus
Lactobacillus delbrueckii subsp.
Bulgaricus

Lactococcus Lactis subsp. Lactis
Lactococcus Lactis subsp. Cremoris
Lactococcus Lactis subsp. Lactis biovar. diacetylactis

Inulin (növényi rost)
Baktériumok hordozó anyagai: szacharóz, maltodextrin

Vélemények

5.00
9 értékelés
9
0
0
0
0
2024. 03. 22. -
Kedves Panni, én még csak a növényi joghurt kultúrát használtam idáig, de a növényi sajtkészítésbe is bele fogok az önök készítményével. Nagyon elégedett vagyok a termékükkel és örülök, hogy megismerhettem Önöket. Most fogok rendelni fermentalo-starter-baktériumot.

Köszönöm: Ékes Orsi
2024. 03. 18. -
Sokadjára rendeltem, kb. 3 éve használom. Azt tudja, ami t a forgalmazó leírt róla.
Külön kiemelném, hogy az így készített zöldségek egy része egész más tud lenni, mint a "vad fermentálással" készített. Ettem már pl. zalai savanyított tarlórépát, és fermentáltam én is ezzel a kultúrával. Mindkettő nagyon jó, de mivel ebben a kultúrában van az ízekért is felelős baktérium, ezért az általam fermentált tarlórépában hangsúlyosabb volt a tormás íz és illat, mint a zalából hozott kész termékben. Most épp fermentált cékla ivólevet is készítettem, az is nagyszerű lett, egyszerre hordozza a nyers cékla illat és íz jegyeit, valamint a finoman irányított fermentálás által hozzáadott íz és illat jegyeket.
Szerintem nagyon is érdemes használni. Egyrészt finom és egészséges, másrészt nagyszerű dolog olyan savanyúságot enni, amihez az ember gondosan válogatja az alapanyagot, és kis befektetett munkával jó élelmiszert készít belőle.
Csillagos ötöst érdemel, summa cum laude, csak superlativusokban tudok róla beszélni.
2024. 02. 14. -
Tejesen jó, működik. Nagyon finom vegan kesutejföl készíthető a segítségével.
2024. 01. 30. -
2024. 01. 21. -
Nagyon szuper!
Növényi kesu tejföl készítésére használtam, nagyon finom lett!
2023. 12. 28. -
régóta használom a fermentáláshoz szükséges kultúrát, mert ezzel sokkal gyorsabb és biztonságosabb a folyamat
2023. 08. 28. -
Fantasztikusan finom a fermentálógép kimchi programmal!!! Most naponta készitem a fermentált salátákat
2023. 04. 04. -
Köszönöm a segítséget, elkezdtem a házi növényi sajtokat készíteni.
2022. 12. 09. -
A startert ismételten használtam, egyszerűen nagyszerű, teszi a dolgát és kitűnő munkát végez.
Elégedett vagyok vele!