Panni sajt
Sajtos bolt

Üzenőfal

Küldd el rövid üzeneted.

Beküldés dátuma Neved Üzeneted
2011/01/09 - 17:20 József1 Kedves Panni! Hogyan tudok sajtot érlelni itthon ha nincsen szellős kamrám? :( érlelt akár gomolya sajtokat?
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves József! Vízfürdővel. Egy nagyobb edényben víz, benne kisebb edényben a tej. Ott nem fog kihülni! :)
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Detti! Kérlek Detti írj nekem email, van egy dokumentum pincéről, azt elküldöm Neked szívesen.
2011/01/09 - 17:20 József1 Kedves Panni! Ha beoltom a tejet hogyan tudom azt a legkönnyebben oltási hőmérsékleten tartni?
2011/01/09 - 17:20 Detti Kedves Panni!Sajtpince kialakításához milyen tanácsod van?A föld agyagos,téglával szeretnénk kirakni,beton alj nem lesz.Mire figyeljünk?Köszönöm!A sólé már jó.
2011/01/09 - 17:20 Panni Szia Lili! A sajtba is átmennek azok a baktériumok, amik a tejben benne lehetnek. Inkább akkor pasztörizáld a tejet sajtkészítés előtt. 63-65°C, 30' hőntartás.
2011/01/09 - 17:20 Panni Szia Erzsi! A flora danica is mezofil kultúra, ami alapja a trappista sajtnak. Kevesebb benne a baktérium, de tud működni így is.
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Zita! Aludttejből túró készíthető! Sajtkészítésre nem alkalmas.
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Hajni! Sajnos egyszer nem jó gyártást kaptunk. Gyártási számot küldd el nekem e-mailben, és utána nézek. De természetesen ha nem jó, cseréljük. :)
2011/01/09 - 17:20 Lili Szia Panni, A párom korábban beteg lett mert nem forralt tejet ivott. Lehet a sajtól ilyen jellegű probléma?
2011/01/09 - 17:20 Erzsi Trappista sajtot szerettem volna készíteni, de trappista sajt kultúra helyett véletlenül Flora Danicát raktam bele. Ebből így mi lesz?
2011/01/09 - 17:20 Zita A kérdésem az lenne ha már megaludt a tejem magától oltó nélkül akkor az nem baj?és ebből készíteném a sajtot.milyen lesz a sajtom?lágy?
2011/01/09 - 17:20 gedehajni Köszönöm Zsolt! ☺
2011/01/09 - 17:20 Zsolt Kedves Hajni! Akkor várjuk meg Panni válaszát. :)
2011/01/09 - 17:20 gedehajni Kedves Zsolt! Köszönöm a segítséget! Én eddig így csináltam, mert Panninál olvastam, hogy a füst-só fürdő mehet egyben. Nem volt gond eddig.☹
2011/01/09 - 17:20 Zsolt Kedves Hajni! A só csapta ki a füst oldatot. Sima vízzel higítsd!
2011/01/09 - 17:20 gedehajni Kedves Panni! A most vásárolt folyékony füstöt beletettem a sóoldatbs, és olyan lett, mint, ha olajos lenne. csomós, világos, nem skar elkeveredni. Mitől lehet?
2011/01/09 - 17:20 Tabisajt Pikírozó tűre a fogvájót javaslom nálam bevált.
2011/01/09 - 17:20 Detti Kedves Panni!Sajtpince kialakításához milyen tanácsod van?A föld agyagos,téglával szeretnénk kirakni,beton alj nem lesz.Mire figyeljünk?Köszönöm!A sólé már jó.
2011/01/09 - 17:20 Ádám Kedves Panni! 3 hetes, kékpenészes érlelés közben halvány narancssárga, valószínűleg vöröspenész megjelenése normális, nem árt?

Oldalak