Panni sajt
Sajtos bolt

Megérkeztek a Gouda formák. Itt találod

Üzenőfal

Küldd el rövid üzeneted.

Beküldés dátuma Neved Üzeneted
2011/01/09 - 17:20 Panni Szia Miri! A "u" annyit jelent, hogy unit, vagyis egység. A baktériumokat a gyártók egységben adják meg. Mi pedig kicsomagoljuk kapszulákba 10 liter tejhez.
2011/01/09 - 17:20 Miri Kezdo vagyok a sajtkeszitesben. Valaki le tudná írni hogy mit jelent zárójelbenl az ,,u" a kultúrák adagolasanal?
2011/01/09 - 17:20 Panni Szia Edit! A forralás az nem jó sajtkészítéshez! 63-65°C-30', utána visszahűtés 38°C-ra. Hogy romlott meg a sajtod? Sok oka lehet, pl. utófertőzés.
2011/01/09 - 17:20 edit helló. Sajnos megromlott a sajtom amit készítettem. Nem tudom az okát. Esetleg, ha az oltás előtt felforralom és utána hűtöm le a tejet az jó lehet?
2011/01/09 - 17:20 Panni Szia Péter! A sajtkéreg nyálkássága általában a jódozott sótól, vagy a nem megfelelő sóoldat töménységtől alakul ki. (Túl híg oldat)
2011/01/09 - 17:20 Zsolt Kedves Foki! Egyik sem. A sajt rothadását a kezdeti savanyodás hiánya okozhatja. A tej hibája, vagy az érlelési hőfok, vagy sózási gondok stb.,
2011/01/09 - 17:20 foki Kedves Panni! Gomolya sajt esetében, ha nyálkás lesz a külseje és még a fokhagymát is elnyomja a szaga, akkor a kultúra vagy az oltó romlott meg? Péter
2011/01/09 - 17:20 Panni A tejfölnél a tejszínhez kell keverni 1 l/ 1kap. kultúra 25°C-on. 24h savanyítás 22-24°C-on, majd 6h érlelés hűtőben.
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Veronika! https://hazisajtkeszites.hu/sajtbolt/mezofil-starter
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Csaba! A parenyica egy gyorsan savanyító kultúra. Ott csak az első leszedett savóból lehet ordát készíteni, a második már túl savanyú hozzá!
2011/01/09 - 17:20 Gerő Károlyné Azt szeretném kérdezni hogy ,a krémsajt kultúrát mikor kell a tejfölhöz hozzáadni és hogyan ?
2011/01/09 - 17:20 Veronika Kedves Panni! "FRISS, FŰSZERES SAJT" néven elérhető recepetedhez keresném a megfelelő kultúrát, de sehol sem találom. Melyik a megfelelő? Köszönöm!
2011/01/09 - 17:20 Csaba Kedves Panni! Bármelyik sajt savójából lehet ordát készíteni? A Parenyica savójából sehogyan sem sikerül! Bénáznék?
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Tibor! Valószínű, hogy nem elég savanyú a sajttészta, azért nem nyújtható. Hagyd még egy kicsit savanyodni.
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Sziszkoo1119! Már rendelhető, a sajtkultúráknál találod.
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Eszter! Az egy napos tanfolyamok hétközben lesznek. Hétvégén a három naposok vannak.
2011/01/09 - 17:20 Panni Szia Réka! A camembert sajt önpréseléssel készül. Nem kell rá külön súly.
2011/01/09 - 17:20 Panni Kedves Mária! A receptben le van írva, de e-mailben szívesen segítek.
2011/01/09 - 17:20 Tibor Kedves Panni! Parenyica sajtot készítenék de már harmadszor nem sikerült, a tészta nem áll össze a forró fizben, morzsalékos száraz, töredezett.
2011/01/09 - 17:20 sziszkoo1119 Szia Panni! Az óvári sajthoz is lesz nálatok kultúra?Köszi

Oldalak