



Hamarosan következő tanfolyamok
Sajtkészítő tanfolyam 2021 február 04-05-06.
Sajtkészítő alaptanfolyam, ahol megtanulhatod az alapokat a joghurton, túrón, vajon át, egészen az érlelt trappista sajtig. Jól felszerelt műhelyben, vidám hangulatban sajátíthatsz el sok tudást a sajtkészítésről. Mindent részletesen átbeszélünk, a készítés során pedig megismerjük a tejet, és engedjük, hogy a kezünk között alakuljon, formálódjon át egy új csodává, a sajttá.
Akár kezdő vagy, akár már készítettél sajtot, 3 nap alatt megismerkedhetsz a részletekkel, a hasznos miértekkel.
Amit a 3 nap alatt csinálunk:
Elmélet: Kicsit beszélek az alapokról, a tejről, az eszközökről, az alapanyagokról, a sajtkészítésről.
• A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
• Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
• A sajtkészítés módszerei, folyamatai
• A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
• A kész tejtermék tárolása, tálalása
Gyakorlat: Együtt dolgozunk mindig, úgy hogy közben mindenki saját maga is kipróbálja a folyamatokat.
• Tehéntúró készítése
• Joghurt készítése, ízesítése
• Krémsajt készítése
• Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
• Friss, fűszeres sajt készítése
• Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
• Trappista jellegű sajt készítése
• Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta
Amit készítünk, abból főzünk is!
• Igazi, házi túrós csusza
• Spenótos-ordás gnocchi
• Gyümölcsös ordás pite
Amit haza vihetsz:
• alap tudás a sajtkészítésről
• rengeteg recept
• 1-1,5 kg gomolya sajt amit Te készítettél
• 1 kg Trappista sajt amit Te készítettél
• 3 db parenyica sajt amit Te készítettél
• 15-20 dkg mozzarella
• ricotta
• 1 l joghurt
• 15-20 dkg túró
• 20-25 dkg krémsajt
Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 12 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes összege: 45.000 Ft/fő.
Jelentkezés után az előleg beérkeztével (18.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon, Fő utca 63/b-ben, új műhelyünkben és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.