Panni sajt
Sajtos bolt

Elsődleges fülek

Sajtkészítő tanfolyam 2020 február 13-14-15.

Tanfolyam dátuma: 
2020, február 13 - 2020, február 15

Sajtkészítő alaptanfolyam, ahol megtanulhatod az alapokat a joghurton, túrón, vajon át, egészen az érlelt trappista sajtig. Jól felszerelt műhelyben, vidám hangulatban sajátíthatsz el sok tudást a sajtkészítésről. Mindent részletesen átbeszélünk, a készítés során pedig megismerjük a tejet, és engedjük, hogy a kezünk között alakuljon, formálódjon át egy új csodává, a sajttá.
Akár kezdő vagy, akár már készítettél sajtot, 3 nap alatt megismerkedhetsz a részletekkel, a hasznos miértekkel.

Amit a 3 nap alatt csinálunk

Elmélet:
Kicsit beszélek az alapokról, a tejről, az eszközökről, az alapanyagokról, a sajtkészítésről.

    • A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
    • Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
    • A sajtkészítés módszerei, folyamatai
    • A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
    • A kész tejtermék tárolása, tálalása

Gyakorlat:
Együtt dolgozunk mindig, úgy hogy közben mindenki saját maga is kipróbálja a folyamatokat.

    • Tehéntúró készítése
    • Joghurt készítése, ízesítése
    • Krémsajt készítése
    • Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
    • Friss, fűszeres sajt készítése
    • Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
    • Trappista jellegű sajt készítése
    • Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta

Amit készítünk, abból főzünk is!
    • Igazi, házi túrós csusza
    • Spenótos-ordás gnocchi
    • Gyümölcsös ordás pite

Amit haza vihetsz:
    • alap tudás a sajtkészítésről
    • rengeteg recept
    • 1-1,5 kg gomolya sajt amit Te készítettél
    • 1 kg Trappista sajt amit Te készítettél
    • 3 db parenyica sajt amit Te készítettél
    • 15-20 dkg mozzarella
    • ricotta
    • 1 l joghurt
    • 15-20 dkg túró
    • 20-25 dkg krémsajt

Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 12 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes összege: 45.000 Ft/fő.
Jelentkezés után az előleg beérkeztével (18.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.

Sajt- tanfolyam
Házi gomolya sajt
Sajtkészítő tanfolyam
Házi parenyica sajt
Jelentkezési űrlap: 
Hogyan szólítsunk a tanfolyamon?
Az email cím, mely regisztrálásra kerül.
A lefoglalni kívánt helyek száma.
Számlázási információk
Magyar +36
Csak számokat tartalmazhat! pl: 201234567