



Hamarosan következő tanfolyamok
Sajtkészítő tanfolyam 2018 szeptember 13-14-15.
A TANFOLYAM BETELT!
Sajtkészítés az alapoktól, az érlet sajtokig 3 nap alatt.
Profi eszközökkel, jó minőségű alapanyagokkal megtanulhatod a sajtkészítés ősi titkát lépésről-lépésre.
A tanfolyam tematikája:
Elmélet:
- A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
- Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
- A sajtkészítés módszerei, folyamatai
- A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
- A kész tejtermék tárolása, tálalása
Gyakorlat:
- Tehéntúró készítése
- Joghurt készítése, ízesítése
- Krémsajt készítése
- Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
- Friss, fűszeres sajt készítése
- Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
- Trappista jellegű sajt készítése
- Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta
Gyere, sajátítsd el mind a 10 receptet gyakorlatban is!
A tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt.
Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.
Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 12 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes összege: 40.000 Ft/fő.
Jelentkezés után az előleg beérkeztével (10.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.