



Hamarosan következő tanfolyamok
Sajtkészítő tanfolyam 2015 október 08-09-10.
Sajtkészítés az alapoktól az érletsajtokig 3 nap alatt.
A tanfolyam betelt!
Profi eszközökkel, jó minőségü alapanyagokkal megtanulhatod a sajtkészítés ősi titkát lépésről-lépésre.
A tanfolyam tematikája:
Elmélet:
A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
A sajtkészítés módszerei, folyamatai
A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
A kész tejtermék tárolása, tálalása
A sajtok csoportosítása
Gyakorlat:
Tehéntúró készítése
Joghurt készítése, ízesítése
Krémsajt készítése
Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
Friss, fűszeres sajt készítése
Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
Trappista jellegű sajt készítése
Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta
Gyere, sajátítsd el mind a 10 receptet gyakorlatban is!
A tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt. Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.
Második nap bor és sajtkóstoló a Hernyák Birtok (Etyek) és Panni Sajtműhelye tálalásában. 4 féle kiváló bor mellé 4 féle sajt.
Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 16 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes összege: 35.000 Ft/fő.
A regisztráció után az előleg beérkeztével (10.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.