



Hamarosan következő tanfolyamok
Sajtkészítő tanfolyam 2015 április 17-18-19.
A tanfolyam betelt!
Sajtkészítés az alapoktól az érletsajtokig 3 nap alatt.
Profi eszközökkel, jó minőségü alapanyagokkal megtanulhatod a sajtkészítés ősi titkát lépésről-lépésre.
A tanfolyam tematikája:
Elmélet:
A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai, élettani szerepe a táplálkozásban
- Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
- A sajtkészítés módszerei, folyamatai
- A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
- A kész tejtermék tárolása, tálalása
- A sajtok csoportosítása
Gyakorlat:
- Tehéntúró készítése
- Joghurt készítése, ízesítése
- Krémsajt készítése
- Fölözés, tejszín előkészítése vaj és tejfölkészítéshez
- Friss, fűszeres sajt készítése
- Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
- Trappista jellegű sajt készítése
- Savó hasznosítása, ordakészítés
Gyere, sajátítsd el mind a 10 receptet gyakorlatban is!
A tanfolyam elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt. Elvégzése képesítést nem ad, záróvizsga nincs, de a gyakorlatban jól használható tudást biztosít.
Második nap, fergeteges bor és sajtkóstoló a Hernyák Birtok (Etyek) és Panni Sajtműhelye tálalásában. 4 féle kiváló bor mellé 4 féle sajt.
Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 16 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes összege 35.000 Ft/fő.
A regisztráció után az előleg beérkeztével (10.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.