2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2

MARADJ OTTHON! Tanfolyamok indéglenes felfüggesztése, Sajtkészítő tanfolyam 2020 május 07-08-09.

Tanfolyam dátuma: 
2020, május 7 - 2020, május 9

MARADJ OTTHON! Tanfolyamok indéglenes felfüggesztése

A jelenleg kialakult vírusos helyzetre való tekintettel, szeretném a sajtkészítő tanfolyamokat felfüggeszteni. Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, mert nagyon vártalak már Benneteket. Mégis most úgy érzem, felelősek vagyunk egymásért és most az a legjobb döntés, ha mindenki otthon marad. Amikor véget ér a járvány, én azonnal azon leszek, hogy az összes elmaradt tanfolyamot megtartsam és folytathassuk tovább az együtt sajtozás örömét. Szeretném mindenkinek felajánlani, hogy egy későbbi időpontban eljöhet majd hozzám sajtozni, vagy aki úgy érzi jobbnak, annak szívesen visszautalom a befizetett pénzét.
Ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez a sajtkészítés iránt, annak online nagyon szívesen segítek bármiben.
Remélem mihamarabb találkozunk!
Addig is szeretettel gondolok Rátok, és mindenki vigyázzon magára, és egymásra is!

A tanfolyam betelt!

Sajtkészítő alaptanfolyam, ahol megtanulhatod az alapokat a joghurton, túrón, vajon át, egészen az érlelt trappista sajtig. Jól felszerelt műhelyben, vidám hangulatban sajátíthatsz el sok tudást a sajtkészítésről. Mindent részletesen átbeszélünk, a készítés során pedig megismerjük a tejet, és engedjük, hogy a kezünk között alakuljon, formálódjon át egy új csodává, a sajttá.
Akár kezdő vagy, akár már készítettél sajtot, 3 nap alatt megismerkedhetsz a részletekkel, a hasznos miértekkel.

Amit a 3 nap alatt csinálunk a sajt-tanfolyamon.

Elmélet: Kicsit beszélek az alapokról, a tejről, az eszközökről, az alapanyagokról, a sajtkészítésről.

  • A tehéntej, kecsketej, juhtej összetétele, tulajdonságai
  • Nyers tej tárolása, előkészítése, hőkezelése
  • A sajtkészítés módszerei, folyamatai
  • A sajtkészítés alapanyagai, eszközök-szerszámok a sajtkészítésben
  • A kész tejtermék tárolása, tálalása

Gyakorlat: Együtt dolgozunk mindig, úgy hogy közben mindenki saját maga is kipróbálja a folyamatokat.

  • Parenyica nyújtás
  • Tehéntúró készítése
  • Joghurt készítése, ízesítése
  • Krémsajt készítése
  • Fölözés, tejszín előkészítése vajhoz és tejfölkészítéshez
  • Friss, fűszeres sajt készítése
  • Gyúrt sajtok készítése (parenyica, mozzarella)
  • Trappista jellegű sajt készítése
  • Savó hasznosítása: orda, ordasajt, ricotta

.
Amit készítünk, abból főzünk is!

  • Ordás pite
  • Igazi, házi túrós csusza
  • Spenótos-ordás gnocchi
  • Gyümölcsös ordás pite

Amit haza vihetsz:

  • Házi mozzarella
  • alap tudás a sajtkészítésről
  • rengeteg receptet
  • 1-1,5 kg gomolya sajt amit Te készítettél
  • 1 kg Trappista sajt amit Te készítettél
  • 3 db parenyica sajt amit Te készítettél
  • 15-20 dkg mozzarella
  • ricotta
  • 1 l joghurt
  • 15-20 dkg túró
  • 20-25 dkg krémsajt

Jelentkezz, hogy te is benne legyél a következő 12 fős csapatban!
A sajt tanfolyam teljes költsége: 45.000 Ft/fő.
Jelentkezés után az előleg beérkeztével (18.000.- ) regisztrálunk a tanfolyamra. A fennmaradó összeget a tanfolyam ideje alatt kell rendezni.
A sajtkészítő tanfolyam minden nap 10.00.-kor kezdődik Biatorbágyon a Szarkafészek borházban és kb. 16.30.-17.00.-ig tart.