Panni sajt
Sajtos bolt

Sajtos étel recept

B (2) | F (1) | H (1) | K (2) | M (2) | P (3) | R (1) | S (8) | T (1) | Ü (1) | Z (1)
Különleges vacsorára voltam hivatalos a télen, ahol nagyon megtisztelő volt, hogy az én sajtjaimra alkották a vacsora fogásait. Magam is meglepődtem, milyen sokféleképpen lehet felhasználni a sajtokat ínyenc ételek elkészítésében. Azóta is az egyik kedvencünk a baconbe göngyölt sajttal töltött...
 Előkészítés:A krumplit hámozd meg, öblítsd le vízzel, majd reszeld egy megfelelően nagyméretű tálba, nagy lyukú eszközön. Tégy ugyanígy a tökkel. Öntsd hozzá a lisztet és törd rá az egész tikfiakat. Fejtsd le a fokhagymagerezdek fehér, kemény burkát, és a hagymákat zúzd apróra. Használhatsz...
 ElkészítésAz előző éjjel beáztatott babról az áztatólét leöntjük, és a meghámozott, egészben hagyott hagymát a zöldségekkel, babérlevéllel, savanyúkáposzta-levével a paradicsommal, sóval, paprikával, zeller –és petrezselyemzölddel, kevés tárkonnyal 1,5-2 óra alatt vajpuhára főzzük....
A halfilékről lenyúzzuk a bőrt és húsdarálón v. robotgépben ledaráljuk Ehhez hozzáadjuk a pászka lisztet a tojásokat a fűszereket jól kikeverjük és pihentetjük fél órát Majd forrásban lévő sós vizben . griznokedli formákat szaggatunk, jó nagyokat Érdemes egy kis darabbal kipróbálni hogy főzés...
A cukkiniket hosszában félbevágjuk, és a belsejüket kivájjuk. Olajon az apróra vágott hagymát és cukkini belsejét megpirítjuk. Összezúzott fokhagymát, köménymagot, borsikafüvet és sót teszünk hozzá. A kölest kétszeres mennyiségű, vegamixes vízben felteszünk főni. Amikor a köles puhára főtt,...
A kovászban ugyanúgy a tejsavbaktériumunk dolgoznak mint a sajtban, bontják a cukrot, alakítják át a fehérjét. A fermentált ételek mindig ízesebbek, könnyebben emészthetők. Mivel nekünk van bőven tejsavbaktériumok, gondoltam elkezdek kísérletezni a gabonákkal is és sütök finom házi pékárut...
Egy serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk, és a fenyőmaggal együtt beledobjuk az aprítógépbe. Ledaráljuk. Hozzákeverjük a reszelt sajtot, sózzuk, fűszerezzük. Hozzáöntünk annyi olívaolajat amennyit felvesz, majd ezzel együtt is jól összekeverjük. Kis üvegekbe...
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet és a többi hozzávalót. Jól összedolgozzuk rugalmas tésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma levelet megmossuk, jól lecsepegtetjük, majd vékony csíkokra vágjuk. A tésztát...
Egy réteslapot a gyúródeszkára teriteni Meg kenni vékonyan olvasztott vajjal .hosszában ketté vágni és egymásra helyezni. A rövidebb végénél ---nyomózsák segitségével--- a szélén egy csikot húzni . a sajtkrémből és kisujj vastagra felgöngyölni és elvágni. -------ezt a műveletet folytatni mig el nem...
a lencsét megfőzni bő vízben, a vizet leönteni, a halat összetörni tetszőleges méretre és paradicsomszósszal összekeverni, ízlés szerint fűszerezni, majd a lencsével összekeverni, hidegen vagy langyosan tálalni :) http://gumi-gumik.com
A hozzávalókat összegyúrjuk. Ha túl tömör lenne a tészta, adunk hozzá még egy kis tejfölt. Állagra egy közepesen kemény tésztát kell kapnunk. A sajtot a durvább sajtreszelőn reszeljük le, úgy dolgozzuk a tésztába. 3X hajtogassuk, ha frissen készítjük, akkor 20 perces pihentetéssel. Ha este...
Hozzávalók:Tészta :20 dkg liszt10 dkg vaj2 evőkanál cukor1 kk vaníliakivonat1 citrom reszelt héja1 tojássárgája1 evőkanál tejföl3 evőkanál hideg víz1 csipet sóTöltelék:75 dkg orda3 tojássárgája2 evőkanál tejföl3 evőkanál cukor1 citrom reszelt héjafriss vanília örleményházi sárgabaracklekvárHab:4...
Sajt levesHozzávalók20 dkg natúr sajt2 gerezd fokhagyma1csokor petrezselyem3 dkg vaj1 evőkanál liszt8 dl szűrt húsleves (lehet leveskockából is)0,5 dl fehérbor1 csapott mokkáskanál őrölt bors½ mokkáskanál őrölt szerecsendió1 dl tejszín1 dl tejföl15 dkg sajtot lereszelünk, a többit kis...
15 dkg sajtot lereszelünk, a többit kis kockákra vágjuk, és félre tesszük.Vajat egy lábasban megolvasztjuk, és a liszttel rántást készítünk belőle. A fokhagymákat fokhagymanyomóval belenyomjuk, és megpirítjuk a rántásban.A meleg levest, és a bort hozzáöntjük, és a borssal szerecsendióval...
A csirkealkatrészeket megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kivajazott tepsire helyezzük egymástól kicsit távolabb. Minden darabot megkenünk bőven tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal - lehet füstölt is -, és 1-1 mogyorónyi vajdarabot helyezünk rájuk. Alufóliával letakarjuk a tepsit és betesszük...
A krémsajtot,vagy esetleg a gőz fölött átmelegített (megpuhított) lágy sajtot fantáziánk szerint ízesítjük ill. színezzük. Beletöltjük a szárától,magvától,ereitől megtisztított paprikába,majd kb. 2 órára hűtőbe tesszük -még jobb egy egész éjszakára- ,míg áthűl. Sajtkéssel 1 cm-es karikákra vágjuk....
A sóval ízesített tejet felmelegítjük, a margarint beletesszük és felolvasztjuk. Állandó kevergetés közben, a lisztet szép lassan beleszórjuk. A tűzön addig kevergetjük, amíg az edény falától el nem válik a massza. Amikor a tűzről levettük, beleütjük az egész tojásokat, és fakanállal alaposan...
Lisztben összemorzsoljuk a margarint. Túróval, sóval alaposan összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, dagasztjuk a tésztát, amíg a kezünkről le nem válik. Deszkára tesszük,és kb. 1cm vastagra nyújtjuk. Felvert tojással megkenjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot. A kinyújtott tésztát, finoman sodrófával...
A sajtokat apró kockákra vágjuk. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, ha körtét rakunk bele, azt is megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Az öntethez a tejszínt és a majonéz egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott sajtdarabkákat, és a gyümölcsöt is. Az egészet átkeverjük, és már is...
A tésztát majdnem puhára főzzük, aztán leszűrjük. A zöldségeket apróra vágjuk, és olajon megdinszteljük. Fűszerezzük, ízesítjük és felengedjük tejszínnel. Ezután hozzáadjuk a spenótleveleket, és 2 percig forraljuk az összekevert tésztával. Azonnal reszelt sajttal tálaljuk.Fogyasszunk hozzá kerti...
A burgonyákat villával megszurkáljuk, hogy főzés közben ne repedjen szét.Puhára főzzük, majd meghámozzuk. Félbe vágjuk, és a belsejét kikaparjuk, félre tesszük.A zöldségkeveréket vajon megpároljuk, a burgonya belsejét villával összetörjük, és hozzákeverjük.Fűszerezzük, és a tejföllel összedolgozzuk...
Elkészitése: Egy olyan lábast használjunk aminek az alján elfér egyben a lazacfilé. Annyi vizet öntsünk bele hogy amikor belekerül a hal éppen ellepje. A vizbe belerakjuk a fűszereket a balzsamecet kivételével. A fűszereket 20-30 percig lassan forraljuk. Ezt elkészithetjük előre. A vacsora tálalása...
A zellerszárat, az almát és a sajtot egyforma kockákra vágjuk fel. A diót, ha nem elég apró törjük össze.Az öntethez keverjük simára a majonézt a tejföllel. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval.Keverjük össze a hozzávalókkal az öntetet. Ha kicsit hagyjuk állni, az ízek jobban...