2020 sajtkészítés
2020 sajtkészítés 2
Telefonszám
Nyitvatartás

VII. Magyar Sajtmustra 2019 október 12-13.

2019. október 12-13-án, szombaton és vasárnap Budafokon a Törley Pezsgőmanufaktúra (1221, Anna utca 7.) 100 éves falai között találkozik a sajtkészítő szakma java. A legkisebb kézműves műhelytől a legnagyobbakig képviselteti magát idén is a szakma, bemutatva hazánk legfinomabb sajtjait!

SAJTVÁSÁR

E patinás pincészet méltó és izgalmas teret biztosít ez évi sajtmustránknak; bízunk benne, hogy az évente növekvő látogatottság e fővárosi helyszínnel idén megint nagyot ugrik majd. További információk, jelentkezés az alábbi linken: http://www.sajtmustra.hu/jelentkezes/
SAJTVERSENY

Büszkék vagyunk rá, hogy a VII. Magyar Sajtmustra sajtversenyén idén a magyar bírák mellett több nemzetközi sajtbíra is közreműködik. Olasz, csehországi és vajdasági szakemberek dolgoznak majd a korábban megszervezett sajtbíráló tanfolyamon továbbképzett kollégák mellett.
Az idei sajtverseny október 11-én kerül megrendezésre, 1 nappal a Sajtmustra előtt, hogy a kétnapos vásárt minden résztvevő már a sajtverseny eredményeivel, az oklevelek birtokában kezdhesse.
(a sajtverseny kiírása és a nevezési lap az alábbi linkeken elérhető)
Kiírás: http://www.sajtmustra.hu/sajtverseny/kiiras/
Nevezési lap: http://www.sajtmustra.hu/sajtverseny/regisztracio/
SAJTFUTÁR

Meglepő újításunk idén, hogy a sajtversenyre nevezők részére a Magyar Sajtkészítők Egyesülete ingyenes sajtfutár szolgáltatást biztosít! A hűtött gépjárművek október 9 és 10, szerda és csütörtöki napokon veszik át a mintákat, amely termékeket a megfelelő hőfokra beállított hűtőben tároljuk a verseny megkezdéséig.
(igénybevételét kérjük Nagy Zsuzsának jelezni a +36302483170 telefonszámon október 4-ig)
PROGRAMOK

"Sajt és pezsgő" címmel tart kóstolással egybekötött előadást Domián Emese nemzetközi borakadémikus (dipl. wset). A többsátras Sajtműhelyben bepillanthatunk a kulisszatitkokba, készül óriás sajt és rekord méretű parenyica is. A gyerekeket idén is a Sajtkukac kreatív játszótér köti majd le izgalmas feladatokkal. Összekóstolhatunk mézet és sajtot, temérdek veknivel egy kovászos pékség is kitelepül, gyerekeknek kifogyhatatlan mennyiségű karamellás tejet csapolunk, mi meg ha épp nem pezsgőznénk, akkor kisüzemi söröket is kortyolhatunk.
FONTOS RÉSZLETEK, HATÁRIDŐK:

2019. október 4.
jelentkezés a sajtvásárra kiállítóként (MSE tagoknak 15.000,-/asztal, nem tagoknak 30.000,-/ asztal)
sajtverseny jelentkezési határideje  (MSE tagoknak, kiállítóként 3 sajtminta ingyenes, nem tagoknak 5 000 Ft / minta) 
A nevezési / részvételi díjakat előzetesen, a Magyar Sajtkészítők Egyesülete bankszámlájára kérjük befizetni (OTP Bank Nyrt. 11703006-20075110)

2019. október 9 - 10.
sajtminták átadása sajtfutárnak
személyes sajtminta leadás Törley Pezsgőmanufaktúrában (15-19h között)
2019. október 11.
személyes sajtminta leadás Törley Pezsgőmanufaktúrában (7-9:30h között)
sajtbírálat (10 órától)
Ne feledjétek, a bírálat NEM a Sajtmustra napján van!
Gyertek Ti is a Sajtmustrára!

Budapest, 2019. 09. 05

Kovács László elnök, Hegedűs Imre alelnök, Nagy Zsuzsa a szervezőbizottság tagja