
Nagyon büszke vagyok tanítványaimra, akik a 2016-os Sajtmustra sajtversenyére 9 díjazott terméket készítettek. Külön öröm, hogy a mezőny egyetlen 100 pontot elért sajtját is tanítványom, Molnárné Hencsei Lilla és férje Molnár Viktor készítették.
Név szerint a boldog sajtkészítők, akik nálam tanultak: Hencsei Lilla, Horváth Gyöngyi, Felföldi Krisztina, Barkaszi Levente, Vas Gabriella, Kun Anita.
Jó látni, hogy a sajtos szakma évről-évre mekkorát fejlődik, milyen erős mezőnyt produkál. Ezzel együtt pedig a zsűri egyre felkészültebb, és a zsűrizés is egyre szakszerűbb. Két Franciaországból érkezett sajtmester is megtisztelt minket részvételével. Lionel Guerin és Roland Perrin szakmai előadásokkal, és zsűritagokként is részt vettek a Sajtmustrán. Nem először jártak nálunk, sajtbírálatot, és sajtkészítést tanulhattunk tőlük kurzusok keretében több alkalommal is. Minden jel arra mutat, hogy sajtos szakma felívelőben van, jövőre még több kiemelkedő minőségű sajtot kóstolhatunk!
Gratulálunk a díjazottaknak!
Készítő neve | Település | Termék neve | Pontszám |
Arany minősítésű termékek | |||
Molnár Viktor – Hencsei Lilla | Ajka-Padragkút | Füstölt Parenyica | 100 |
Kecskevilág – Herczog Anita | Törökbálint | Fokhagymás Bugyor-Buratta | 97 |
Ivácson Attila | Veszprém | Martini | 96 |
Magyaralmási Agrár Zrt. | Magyaralmás | Medvehagymás krémsajt | 96 |
Ezüst minősítésű termékek | |||
Bodor Enikő | Lőrinci | Pirított dióba forgatott fokhagymás krémsajt | 95 |
Gombos Árpád | Mickolc | Ostoros | 93 |
Varga György | Nagykörű | Sólében érlelt kecskesajt | 93 |
Kecskevilág – Herczog Anita | Törökbálint | Vakond | 92 |
Lőrincz László | Pilisszántó | Orda | 92 |
Horváth László és Horváth Gyöngyi | Hollókő | Hollókői Batyu | 92 |
Magyaralmási Agrár Zrt. | Magyaralmás | Magyaros gomolya | 92 |
Molnár Viktor -Hencsei Lilla | Ajka-Padragkút | Hagymás-tökmagos joghurtkrém | 92 |
Reményik Kálmán | Vászoly | Balaton Sajt | 92 |
Sándor Tamás | Mónosbél | Bivalysajt | 92 |
Horváth László és Horváth Gyöngyi | Hollókő | Kéksajt | 91 |
Bronz minősítésű termékek | |||
Ficsor Árpád | Dunaharaszti | Raclette | 90 |
Szűcs Richárd – Felföldi Krisztina | Zalaistvánd | Tehéntúró | 90 |
Barkaszi Levente | Som/ Kárpátalja | Parenyica | 89 |
Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés Portik-Hegyi Lóránd |
Gyergyószentmiklós |
Gyergyói Kézműves Sajt | 89 |
Gál Ádám | Jászberény | Sajttorta | 88 |
Dr. Hankai Judit | Őrbottyán | Camembert jellegű fehér nemespenésszel érő lágy sajt | 88 |
Márkus Ágnes Éva | Csákvár | Parenyica Sajtfonat | 88 |
Napsugár Kecskeporta | Pázmánd | Kecskejoghurt | 88 |
Reményik Kálmán | Vászoly | Vászolyi Félkemény Sajt | 88 |
Therezia Kft. | Mezőpanit/ Erdély | Füstölt fonott sajt | 87 |
Palóc Major | Etes | Kecskejoghurt | 86 |
Huzimec- Végh Ilona | Lendva/ Muravidék | Füstölt sajt pirított tökmaggal és tökmagolajjal | 85 |
Iván Rolandné Varga Nóra | Csabdi | Tarkaborsos érlelt kecskesajt | 85 |
Kónyi Csengettyűs manufaktúra, Vas Gabriella | Kóny | Csengettyűs Mici | 85 |
Csíz Sajtműhely - Kun Anita | Baracska | Érlelt sajt | 85 |
Melis József | Lajosmizse | Kókuszos Golyó | 85 |
Szűcs Richárd – Felföldi Krisztina | Zalaistvánd | Parenyica | 85 |